2014-10-16

“Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri” Şenlik Havasında Noktalandı



2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrenci sayısının 30 bine ulaştığı Üniversitemizde, yeni kayıt yaptıran öğrencilere kulüp ve sosyal aktiviteleri tanıtmak amacıyla düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri” şenlik havasında noktalandı.

Öğrencilerin derslerinden arta kalan serbest zamanlarını en iyi biçimde değerlendirmelerine yönelik olarak, ilgi alanlarına göre kültürel ve güzel sanatlarla faaliyetlere katılmaları amacıyla açılan öğrenci topluluklarının Tanıtım Günleri açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, öğretim görevlileri, öğrenci toplulukları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Spor Kompleksi önünde kurulan ve toplulukların kendilerini tanıtarak ekiplerine yeni üyeler kattığı standları tek tek gezerek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  

Fotoğrafçılıktan,  latin danslarına, satrançtan tarih alanına geniş bir yelpazede açılmış olan 61 öğrenci topluluğu üyesi faaliyetlerini tanıtmak amacıyla çeşitli gösteriler düzenledi.

Ulusal alanda başarılara imza atmış ve Edirne Bölge Birincisi Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları ekibi gerçekleştirdiği gösteri ile katılımcılardan büyük alkış topladı. Öğrenciler diledikleri takdirde 30 kişilik ekibe katılabilcekleri bildirildi.

Üniversitemiz Latin Dans Topluluğu gerçekleştirdiği dans gösterisi ile topluluğu tanıttı. Hafta içi verilecek olan ücretsiz kurslara katılarak, latin danslarını öğrenebileceklerini belirttiler.

Dağcılık Topluluğu Spor Kompleksi içinde bulunan tırmanma duvarına tırmanarak mini bir gösteri sundu.

Üniversitemiz Havacılık Topluluğu Gösterisi, NKÜ Korumalı Futbol Gösteri Maçı, NKÜ Rock Müziği Konseri ve Müzik Topluluğu Konseri öğrencileri bir araya getirerek keyifli anlar geçirmelerini sağladı.

Gösterilerin yanında toplulukların gerçekleştirmiş oldukları projeler de gün boyunca tanıtım standlarında sergiledi.

Formula G yarışlarına katılarak 69 takım arasında 11. olan Amon-Ra isimli güneş enerjili araç ile aracı yapan Biyosistem Topluluğu, öğrencilere topluluk hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki dönemde elektrikli araba projesini hayata geçirmek istediklerini ve yeni arkadaşların aralarına katılmalarından mutlu olacaklarını belirttiler.

Sergilenen bir diğer araç, Çorlu Meslek Yüksekokulu’nun tüm programlarından öğrencilerin dahil olarak tasarlayıp ürettikleri “TEKCOR 149” adı verilen Karting / Go – Kart aracı oldu. Büyük ilgi gösterilen aracı Çorlu Meslek Yüksekokulu Teknoloji Topluluğu, bu yıl teknolojiye uygun android bir araç yapmak istediklerini söylediler.

Standlarda yerlerini alan ve yıl boyunca aktif olarak faaliyet gösterecek olan 61 öğrenci topluluğundan ilgi alanınıza göre olanlara katılarak kendinizi geliştirme olanağı bulabilirsiniz.