2014-02-25

Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Başarısı

Tıp alanında, her hafta 20 binden fazla makalenin incelenip taranarak listelendiği Global Medical Discovery internet platformunda Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elife Zerrin Bağcı’nın makalesi yer aldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elife Zerrin Bağcı’nın Eylül-2013’de “Journal of Clinical Monitoring and Computing” dergisinde yayınlanan “Analysis of a mathematical model of apoptosis: individual differences and malfunction in programmed cell death” başlıklı makalesi, Global Medical Discovery Series’de yer aldı. Global Medical Discovery 2002’de Kanada’da kurulan bir kurumdur. Bu danışmanlık kurumu, tıp alanında, her hafta 20 binden fazla makaleyi tarayarak, önemli bulduklarını seçip, listelemektedir. Elife Zerrin Bağcı, bu kuramsal çalışmasında, apoptoz regülasyonundaki bozuklukların ilaç tedavisinde, hastaların tedaviye verdikleri yanıtlarla ilgili hücre içi mekanizmalara ışık tutmaktadır.

Makale’nin Global Medical Disceovery Series’de yer alan özetine ulaşmak için tıklayınız.