2015-11-05

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Mahpeyker Yönselin Başarısı



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mahpeyker Yönsel, Üniversitemizi temsilen katıldığı Uluslararası sanat yarışmalarında ödül alarak bizleri gururlandırmıştır.

Kosova'da düzenlenen Resim Yarışmasından ''Cephede Mektup Yazan Asker'' adlı baskı resmiyle ''2.lik Ödülü'', Macaristan Vonyarcvasheg şehrinde düzenlenen Sanat Bienalinde ''İlk Günah'' adlı eseri ile '3.lük Ödülü' ve Beyaz Rusya' daki III. Uluslararası Brest Print Trienali ''Dünya ve Savaş'' başlıklı sergi ve yarışmadan da ''Onur Ödülü" almıştır.

Her üç yarışmaya; Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Arnavutluk, Almanya, Arjantin, Birleşik Krallık, Belarus, Belçika, Brazilya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Estonya, Endonezya, Finlandiya, Hollanda, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İsrail, İsveç, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kosova, Kazakistan, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Macaristan, Monte Negro, Moldova, Mısır, Norveç, Peru, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, Sırbistan, Tayland,  Yunanistan, Ukrayna gibi birçok ülkeden 317 sanatçı  1123 eserle katılmıştır.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.