2016-10-11

Üniversitemizin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi



Üniversitemizin 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Rektörlük Binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Rektörlük Binası önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Rektörlük Konferans Salonu’na geçildi.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutan Vekili Piy.Alb. Şükrü Şenduran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İdare Mahkeme Başkanı Mikail Kılıç,  İlk ders sunumunu vermek için gelen Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Başkanı İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Tekirdağ’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin anılmasıyla ilgili film gösteriminin sunumuyla başladı.

Üniversitemiz tanıtım filminin izletilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek  Akademik yılı açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasına “15 Temmuz gecesi vatanı, milleti ve istiklali için canlarını feda eden, bölücü FETÖ/PDY  terörüne karşı amansız mücadele eden Bu aziz millet,Türkiye’yi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı namertlere çiğnetmemiştir. Bu eğitim ve öğretim yılında bizlere düşen görev bu millete bir daha 15 Temmuz’u yaşatmamak için öğrencilerimize gereken şuurun verilmesidir.  Ülkenin böyle bir daha karanlık gece yaşamaması için, uçurumun kenarına gelmemesi için hepimizin sorumlulukları var. Biz üniversitemizin ve öğrencilerimizin  bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getireceğine inanıyoruz. 15 Temmuzda canlarını veren ve bu gün hala bölücü terör örgütlerine karşı mücadele verirken şehit olanlara Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” sözleri ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Bugün Namık Kemal Üniversitesi 9 fakülte, 1 konservatuvar, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, toplam 35 bin  öğrencisi, yaklaşık bin akademik, beş yüz idari personeli ile yeni eğitim öğretim yılına ilk günkü heyecanı ile başlamaktadır. Her geçen gün sağlık hizmetlerinin genişletilmesi ve Üniversitemiz Merkez Kampüsünde tamamlanarak hizmet vermeye başlayan 430 yataklı Hastanemiz ile Bölgemizde sağlık alanında da önemli bir üs konumuna gelmiştir. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanemiz 98 poliklinik, 100 adet yoğun bakım yatağı, 2 anjio Odası, 13 ameliyathane, 2 yemekhane, 500 kişilik konferans salonu, 8 adet diyaliz, 5 adet uyku laboratuvarı, 14 adet derslik, 2 adet kafeterya ile bölgemize hizmet vermektedir. Hastanemizde 2009 yılındaki ayakta bakılan hasta sayısı 16.000 iken bugün yaklaşık 280.000 hastaya ulaşmıştır. Hastanemizde 2009 yılında yatan hasta sayısı ve gerçekleştirilen ameliyat sayısı sıfırken, bugün yatan hasta sayımız 14.400 ve gerçekleştirilen ameliyat sayımız 27.000’e ulaşmıştır. Günlük ortalama poliklinik  hizmeti 1.500, aylık  poliklinik hizmeti ise ortalama  25.000'e ulaşmış durumdadır. Bu gün itibariyle Acil Servisimizin hizmete girmesiyle Tekirdağ acil servis alanında rahat bir nefes almıştır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği Muasır Medeniyetler arasında olmayı kendimize hedef biliyor,  Üniversitemizin değerli akademik ve idari kadrosuna, öğrencilerimize başarı, esenlik ve mutluluk dolu bir akademik yıl dilerim."sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Vali Mehmet Ceylan, Üniversitemizin Akademik yılı açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Öncelikle 2016-2017 Akademik Yılının hem üniversitemize, ilimize, ülkemize ve de öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Rektörümüz, 2006 yılından bu güne 10 yıl gibi kısa zamanda nasıl bir gelişim gösterdiğini ve verilen eğitim kalitesi ile ülke ve dünyamıza katkısını aktardı. Üniversitemizin bu gelişiminden gurur ve onur duyduk. Üniversiteler bulundukları şehirdeki kamu kurumları, sanayisi ve halkı ile bütünleşerek bölgenin gelişimine katkı sağlaması açısından büyük önem taşır. Namık Kemal Üniversitesinin bu görevi fazlasıyla yerine getirmektedir" sözlerine ver verdi.

2016-2017 Akademik Yılının “İlk Ders”inde, Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Başkanı, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat  "Kamu Etik Kurulu" konusunu işledi. Prof. Dr. Sedat Murat,  Kamu Etik Kurulu'nun işleyişini "Kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verilebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik ilkelerini yönetmelikle belirlemek ve uygulamayı gözetmek" sözleriyle anlatarak, kurulun inceleme kapsamı, etik değerlerin toplumsal önemi, yapısı ve işlevleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“İlk Ders”in ardından Vali Mehmet Ceylan ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, günün anısına Prof. Dr. Sedat Murat'a Üniversitemiz tabağını takdim etti.

Akademik Yılı Açılış Programı, Rektörlük Binası Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile sonlandı.