2016-08-03

Üniversitemizden İki Büyük Proje



Üniversitemizin çalışmalarını yürüttüğü iki proje Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesine izin verilen “Ziraatbiyotek” isimli proje ile “Ekonomi Yaratacak Katmadeğerli Yüksek Teknolojik Girişimcilik Modeli” isimli proje Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in imzaladığı protokol ile kabul edildi.

Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sezen Arat ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleşen “Ziraatbiyotek” isimli proje imza töreninde projenin içeriği hakkında bilgi verildi. Proje kapsamında Naip köyünde (Tekirdağ Naip mahallesi) kurulacak olan Bitkisel Biyoteknoloji Uygulama Ünitesi ile bitkisel üretimde modern üretim teknolojileri ve modellerinin bölge çiftçisinin hizmetine sunulması ve böylece bölge kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker’ in de bulunduğu “Ekonomi Yaratacak Katmadeğerli Yüksek Teknolojik Girişimcilik Modeli” isimli diğer projenin imza töreninde projenin amacı konusunda bilgi verildi. Buna göre TR21 Trakya Bölgesinin genelinde insan kaynakları niteliğinin ve kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanarak bölgede işbirliği ve dayanışma kültürünü geliştirici mekanizmaların oluşturulması, kurumlar arasında işbirliği ve ortaklıkların geliştirilmesi ve dezavantajlı kesimlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedeflenmektedir.