2014-03-27

Üniversitemizde Trakya Üniversiteler Birliği dördüncü Alt Kurul Toplantısı Yapıldı



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) dördüncü Alt Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rekörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı;Bursa yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir anısına saygı duruşuyla başladı.

Toplantıya Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Güler başkanlığında, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç.Dr. Selçuk Noğay, Trakya ÜniversitelerBirliği'nden akademik ve idari personel katıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB)  dördüncü Alt Kurul Toplantısında, üçüncü alt kurul toplantısında alınmış kararlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Üst kurulun aldığı karar gereği Beden eğitimi ve Spor alt çalışma grubunun çalışmaları hakkında bilgi vererek Üniversite Oyunları projesine Bulgaristan ve Yunanistan’a ek olarak diğer Balkan Ülkelerinin de dahil edilmesi, Uluslararası öğrencilere yönelik tanıtım broşürlerinin Türkçe ve İngilizceye ek olarak Bulgarca, Yunanca, Arnavutça, Rusça, Arapça ve Boşnakça dillerinde çevrilmesi, Trakya Üniversiteler  Birliği; üniversitelerce uzaktan eğitimle ilgili çalışmaları, Balkan Araştırmaları  Enstitüsü ve Merkez Müdürlüklerinin sempozyum ve çalıştaylar düzenlenmesi konuları görüşüldü.

Daha sonra yapılan devir teslim töreniyle Trakya Üniversiteler Birliği Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek Başkanlığında  üniversitemize geçmiştir.