2015-12-18

Üniversitemizde Mevlana Konferansı



Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 742. yılı anısına “Bir Kur'an Talebesi Olarak Hz. Mevlana'' konulu konferans verdi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemiz akademik ve idari personeli, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Okutmanı Necmettin Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı konferans, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Erkan Durgür’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, davetlerini kırmayarak programa katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’a teşekkür ederek, Hazreti Mevlana’nın insanlığın problemlerini çok iyi keşfettiğini ve insanları çok iyi tanıdığını söyledi. Prof. Dr. Keskin, “İnsanlığın Mevlana’dan öğreneceği çok şey vardır. Mevlana, Kur’an’ı doğru anlamış ve yorumlamış biri olarak öğretilerini de insanlığa doğru bir şekilde anlatmıştır” dedi.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise, Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatından 742 sonra bile insan yetiştiren bir sanatkâr olarak anılmaya devam ettiğini kaydetti. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Akpınar,”Hazreti Mevlana gibi değerlerimizi sadece ölüm ve doğum günlerinde anmak yerine, onların fikirlerini anlamak ve anlatmak gerekir” şeklinde konuştu.

Hazreti Mevlana’nın aşkının Allah aşkı olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Akpınar, “Mevlana, bir din bilgini mütefekkir olduğu kadar, dinin gereklerini yerine getiren âbid bir kişiliğe de sahip olan bir gönül insanıdır” açıklamasında bulundu.

Konferansın bitiminde Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, katılımcıların sorularını cevaplandırırken, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından hediye takdimi yapıldı.