2015-04-09

Üniversitemiz Türk-Alman Öğrenci Topluluğu’ndan Konferans



Üniversitemiz Türk-Alman Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa, Christian-Albrechts zu Kiel Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Erasmus Öğretim Görevlisi Değişim Programı ile Üniversitemize gelen Dr. Maike Schmidt konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Daniel Kehlmann’ın 2005 yılında yayımlanan ve dünya kitap satış listelerinde 30 haftadan fazla süre ile en çok satanlar sıralamasında yer alan “Die Vermessung der Welt-Dünyanın Ölçümü” adlı eseri realizm, modernizm ve postmodernizm kavramları çerçevesinde tartışmaya açılarak farklı bakış açılarından ele alındı.

Dr. Schmidt romanı, edebiyat meraklısı herkesin okuması gereken değerli bir eser olarak yorumlarken, romandaki anlatım ile konunun filmdeki işleniş biçimi arasında yer yer belirgin farklar olmasına rağmen, her iki çalışma da alanlarında yankı bulan eserler olduğunu söyledi. Dr. Schmidt, sunumu sırasında romanın tarihsel olaylarla da ilişkilendirilmeye çalışıldığını, fakat bunun kurmaca bir yapıt olduğu için bir tarih romanı tadında okunmaması gerektiğinin bilincinde olunmasını vurguladı.

Romanı, edebiyat meraklısı herkesin okuması gereken değerli bir eser olarak yorumlayan, yurt dışında da edebiyat çevrelerince beğenilen ve tavsiye edilen bir eser olduğunu vurgulayan Dr. Maike Schmidt’e konferans sonunda çiçek ve hediye takdim edildi.