2014-06-27

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni



Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

Törene Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Birincisi Gülin Aktürk teşekkür konuşması gerçekleştirdi.  Mezun arkadaşları adına konuşan Aktürk, “Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan birincilikle mezun olmaktan ve arkadaşlarım adına sizlere hitap ediyor olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.”  diyerek yaşamda karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal da mezunlara hitaben ederek, “Bu gün burada hepimiz ortak bir sevinci paylaşmak için bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Yüksekokulu olarak 4 programında 4. mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Biz Namık Kemal Üniversitesi olarak biliyoruz ki, üniversite yalnızca diplomanın dağıtılan yer değildir. Üniversite evrensel ölçütlerde bilgi üreten ve bu sayede bilimsel gelişmeye öncülük eden okullar olmalıdır. 2 yıllık eğitim sürecinde sadece  kitap bilgisi yerine kitaplarla birlikte yaşlıların ve çocukların dünyasına girerek, onların dünyalarıyla bütünleşerek bilgileri aktarmaya çalıştık. Tüm öğrencilerimizi ve aileleri kutluyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, fedakâr ailelere, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezun olan öğrencilerimize teşekkür etti. Prof. Dr. Kurultay, “Namık Kemal Üniversitesi’nin gözde Meslek Yüksekokullarından biri olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun mezunlarını hepinizin huzurunda saygıyla selamlıyorum. Üniversitemizin özel bir kimliği var. Toplam öğrenci sayımızın yüzde 65’ini önlisans öğrencilerimizden oluşuyor. Meslek Yüksekokullarımız ülkemizin ara eleman yetiştirme konusunda büyük bir misyonu yerine getiriyor. Bu gün de burada sağlık sektörünün farklı alanlarına hizmet edecek 180 güzide evladımızı ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Bu bizler için ve siz saygıdeğer veliler ve öğretim elemanlarımız için gurur verici bir gün.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 16-20 Haziran tarihlerinde Üniversitemiz Çocuk Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayan 25 minik üniversiteliye diplomaları takdim edildi. 4. Çocuk Üniversitesi mezunlarının diplomalarını almalarının ardından dereceye giren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri diploma ve plaketleri alırken, mezun öğrencilerin diplomaları verildi.

Mezun olan öğrenciler dışarıda keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini aileleri, arkadaşları ve hocalarıyla paylaştılar.