2019-03-16

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in Üniversitemizin Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı



Değerli Mesai Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler ve Saygıdeğer Tekirdağlılar;

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5467 sayılı kanunla kurularak geleceğimiz olan gençlerimizin eğitim ve öğretim hayatı için başarılarla dolu bir yolculuğa ilk adımını atmıştır.

Tekirdağ ve Trakya Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye için büyük bir kazanım olarak hizmet vermeye başlayan Üniversitemiz, o günden bu yana ufkunu dünya üniversitesi olma yolunda genişleterek bölgesine ve şehrine hizmet etmeye ve atılımlarını sürdürerek eğitim – öğretimde adından söz ettirmeye devam etmiştir. Bu yönde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle gurur duyuyoruz ve katkıda bulunan herkese teşekkürü borç biliriz.

Üniversitemizi, eğitim ve araştırmada öncü, şehir ile iç içe olan örnek bir eğitim kurumu noktasına getirmek için tüm gayretimizle çalışmaktayız. Eğitime verdiğimiz değer gibi Üniversite-Şehir ve Üniversite-Sanayi birlikteliklerine de önem vermekteyiz. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, şehir ve bölgenin sosyal ve kültürel değişimine de öncülük ederek, kalkınmasını destekleyici faaliyetler yürütmektedir. Başta bu uğurda özveriyle çalışan personelimiz ve geleceğe umutla bakmamıza vesile olan sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, tüm milletimizle bir ve beraber oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur.

Kuruluşumuzun 13. yılını kutlarken, şehrimize ve ülkemize hizmet ediyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bu vesile ile sevgili öğrencilerimize başarı, değerli mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diler ve çok kıymetli hemşerilerimizin teveccühü için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

 

                                                                                                                                                                              Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                          Rektör