2019-11-19

Üniversitemiz Kimya Bölümünden İlimizdeki Branş Öğretmenlerine Eğitim



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Hizmetiçi Eğitim İş birliği Protokolü kapsamında Üniversitemiz tarafından eğitim verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonda gerçekleştirilen programın açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat ATEŞ, katılırken; eğitimlerden 62 civarında branş öğretmeni faydalandı.

Program öncesi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat ATEŞ açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Murat ATEŞ program hakkında bilgi vererek, “13 yıllık bilgi birikim ve tecrübelerimizi aktarmak bize onur ve kıvanç verecektir. Kimya Bölümü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi içinde ilk kurulan bölümlerden biridir. Yükseköğretimde görev yapan hocalar olarak gerek Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda bulunan Kimya Teknolojisi Bölümü gerekse Fakültemizdeki Kimya Bölümü intörn eğitimine önümüzdeki dönemde başlayacaktır. Böylece son dönem öğrencilerimiz haftanın 5 günü firmalarda çalışarak bilgi birikimleri pekiştirme olanağı bulacaklar.” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ da konuşmasında “Öğrencilerin iyi yetişmesindeki temel esaslar bilim ve teknoloji. Bu bilim ve teknoloji üniversitelerde üretilmektedir. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 12. yılını kutluyor. 12 yıldan beri eğitim öğretim faaliyetlerine davam eden fakültemizde ilk kurulan bölümlerden biri Kimya Bölümümüzdür. Öğrencilerimizi elimizden geldiğince iyi yetiştirmek için söz veriyoruz. Sizlerin arasında mezunlarımızı da görüyorum. Bu bizler için gurur ve mutluluk kaynağı. Bizleri mahcup etmediklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI “Ben daha önce Eğitim Fakültesinde görev yaptığım için siz öğretmenlere yakınım. Öğretmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi orak Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Akademik yayınlar bir tarafa, akademisyenler olarak en azından bulunduğunuz şehrin eğitimine katkıda bulunmamız gerekiyor.” diyerek gerçekleştirilen programın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

İlimizdeki resmi mesleki ve teknik eğitim veren okullarda görev yapan “Kimya Teknolojisi”, “Gıda Teknolojisi” ve “Laboratuvar Hizmetleri” öğretmenlerine Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Araştırma Görevlisi Ozan Süleyman ÜRGÜT tarafından Kimya Bölümünün araştırma olanaklarının tanıtımı ve anlatılması gerçekleştirildi.

Eğitim sonrasında Fen Edebiyat Fakültesine ait laboratuvarlar gezilerek bilgi verildi. Daha sonra katılımcılara günün anısına katılım belgeleri düzenlenen tören ile takdim edilerek toplu fotoğraf çekildi.