2018-04-05

Çevre Topluluğu Öğrencileri Dünya Su Gününde İlkokul Öğrencileri İle Buluştu



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu üyesi öğrencileri yaklaşık 180 ilkokul öğrencisine suyun insan ve çevre sağlığı için önemi ve nasıl korunması gerektiğiyle ilgili eğitim verdi.

 ‘Dünya Su Günü” kapsamında 2015 yılından bu yana aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu;   İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik kulübünün 2008 yılından beri farklı üniversitelerin de katılımıyla sürdürdüğü ‘Suyun Göz Yaşları Projesi’ne bu yıl dahil olarak suyumuza sahip çıkmaya ve toplumsal farkındalığı arttırmaya destek verdi.  

Üniversitemiz Çevre Topluluğu üyesi öğrenciler, 21-22 Mart tarihlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Yunus Emre, Ticaret Ve Sanayi Odası ve Atakent İlkokulları’na giderek yaklaşık 180 öğrenciye suyun insan ve çevre sağlığı için önemi ve nasıl korunması gerektiğiyle ilgili eğitim verdi. Çeşitli atölye çalışmalarının da yer aldığı bu eğlenceli eğitim etkinliğinin sonunda ilkokul öğrencilerine, tüm canlılar için en önemli yaşam kaynaklarımızdan biri olan su kaynaklarımıza hayat boyu sahip çıkmaları için “Su Koruyucusu” olduklarını gösteren sertifikalar dağıtıldı.