2015-08-31

Yeni İşim Girişim Projesi Protokolü İmzalandı



Üniversitemizin paydaş olarak katıldığı, Trakya Kalkınma Ajansı ve TEB tarafından oluşturulan Yeni İşim Girişim programının protokolü 25 Ağustos 2015 Salı günü Kırklareli Royal Bilgiç Otel’de gerçekleştirilen imza töreni ile hayata geçirilmiştir. Törende Üniversitemizi temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin yer almışlardır.

İmza törenine Trakya Bölgesi Valileri, Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri ve protokole taraf olan TEB, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. katılmıştır.

Programın temel amacı; Trakya Bölgesi’nde katma değeri yüksek girişimciliğin geliştirilerek bölgede girişimciliğin kariyer planlaması olarak kabul edilmesini sağlamaktır.Bu çerçevede Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “TEB ile birlikte geliştirdiğimiz Yeni İşim Programı kapsamında bölgemizin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Program süresince, bölgemizde 30’dan fazla eğitim, seminer, konferans ve panel düzenleyecek, kamu-STK-özel sektör işbirliği ile bölgede inovasyon, Ar-Ge, teknoloji, dijitalleşme, sosyal ve kurum içi girişimcilik kavramlarının yaygınlaşması ve geliştirilmesini sağlayacağız. Oluşturulacak proje pazarlarıyla da girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacak.” dedi.

İmza töreninde konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “TEB olarak, iki yıl önce başlattığımız Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile ‘danışman banka’ anlayışımızla girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadara her konuda yol gösteriyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte de TEB Girişim Evi çatısı altında kurguladığımız özel eğitim programı ‘LetsUp’ ile Trakya Bölgesi’ndeki girişimcileri destekleyeceğiz. Girişimciliğin temel kavramlarını bilmeyen, yeni ekonominin girişimcilere sunduğu fırsatların farkında olmayan ve girişimcilik ekosistemini henüz tanımayan öğrencilere ulaşarak Trakya Bölgesi’nin girişimcilik endeksini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Gelecek vadeden yenilikçi projelere ise 500 bin TL’ye varan finansman fırsatı sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Protokolün son konuşmasını Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu konuşmasında “Trakya’da cılız kalan girişimciliğe bu programın hareket katacağına inanıyorum. Bu programın içinden geleceğin bilgi toplumunun oluşmasına etki edecek girişimcilerin çıkacağına inanıyorum. Şu anda üniversitelerimizde 90.000 civarında gencimiz var. Bu gençlerimizin içinden mutlaka güzel fikirleri, başarılı girişimciler çıkacaktır. Bu programın oluşturulmasında emeği geçen Trakya Kalkınma Ajansı’nı, Türk Ekonomi Bankası’nı, sanayi ve ticaret odalarımızı ve üniversitelerimizi kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların sonunda Yeni İşim Girişim programının uygulama protokolü Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve TEB Genel Müdür Vekili Turgut Boz arasında imzalandı