2016-03-02

Uygulamalı Eğitimde Mercedes-BENZ Türk AŞ. İle İkili Anlaşma Genişletildi



Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Mercedes-BENZ Türk A.Ş. firması arasında daha önce yapılan Oto Boya ve Karoseri programı öğrencilerini kapsayan tam uygulamalı eğitim modeli, Makine ve Otomotiv Teknolojileri programlarını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Gerçekleştirilen imza törenine Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gürkan Mutlu, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdurrahim Önen, Mercedes-BENZ Türk A.Ş. İnsan Kaynakları Eğitim ve Temin Müdürü Mehmet Emin Güney, İnsan Kaynakları Stajyer Temin Sorumlusu Sadık Günbatar ve Eğitim Müdürü Bahadır Soydan, katıldı.

İmza töreninde anlaşma ile yetiştirilen öğrencilerin teorik ve pratik bilgi ve becerilerinin geliştiği ve ara eleman ihtiyacında büyük bir boşluğun bu sayede doldurulduğu kaydedildi. Bugüne kadar ilgili programdan yaklaşık 90 öğrencimiz Mercedes-BENZ Türk A.Ş. eğitim laboratuvarlarında uygulamalı eğitim almış, Bu öğrencilerimizin büyük bir bölümü, ilgili firmada tam zamanlı olarak çalışma imkanı bulmuşlardır.

Bu proje daha öncede Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN) tarafından verilen, “PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri”nin “Fark Yaratan Uygulamalar” kategorisinde, “Oto Boyacı Yetiştirme Modeli” projesi olarak, 22 proje arasından seçilerek 2011 yılında birincilik ödülünü almıştı.

Mercedes Benz Türk Aş. ‘Den Okulumuz Atölyesine Büyük Destek

Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Mercedes-BENZ Türk A.Ş. firması arasında tam uygulamalı eğitim modeli adı altında genişletilen ikili protokol imza töreninde Mercedes-BENZ Türk A.Ş., Yüksekokulun Oto Boya ve Karoseri, Otomotiv Teknolojisi ve Elektronik Teknolojisi programları atölyelerine birçok makine-teçhizat hibe etmiştir.