2015-04-27

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Sergisi Açıldı



Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Sergisi gerçekleştirilen açılış töreni ile Üniversitemiz Rektörlük Binası Fuaye Salon’da sergilenmeye başladı.

Açılış Töreninde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler, idari personel ile öğrenciler bulundu.

Tören öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz, düzenlenen bu sergilerle, çeşitli etkinlilerle toplumun ve bireylerin sanat ve kültür anlayışının gelişimine katkıda bulunmaktadır.  Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin ortaklaşa imzaladıkları protokol kapsamında sosyal, kültürel ev sanatsal faaliyetlerin paylaşımlarından biri olan “Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Sergisi” Üniversitemizde düzenleniyor. Birliğe üye üniversitelerimizde düzenlenecek bu gibi etkinliklerle sanat, öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve şehrimize ulaştırılacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük ise konuşmasında “Tekirdağ’a her gelişimizde daha da güzel ve gelişmiş bir üniversite görüyoruz.  Ev sahipliğinden dolayı başta Namık Kemal Üniversitesi Rektörü olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler sergiyi gezerek Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin 50 eserini inceledi.

Sergi 15 Mayıs’a kadar gezilebilecek.