2017-04-04

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçılarından Üniversitemizde Oda Müziği Konseri

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçıları, üniversitemizde "Oda Müziği Konseri" adlı etkinlikte dinleyicilerle buluştu.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ile Tekirdağlı müzikseverler katıldı.

Müzikolog Okutman Nilgün İşcan’ın sergilenen eserlerden önce sunum yaptığı konser iki kısımdan oluştu. İlk kısımda klarinette Yrd. Doç. Dr. Deniz Yavuz, flütte Öğr. Gör. Senem Güzey, piyanoda Öğr. Gör. Begüm Sarısözen, Ernesto Cavallini’nin “Reverie Russe”, Filippo Bruno’nun “Poliuto” ve Camille Saint-Saens’in “Tarantella” adlı eserlerini sergilediler. Verilen aranın ardından konserin ikinci kısmında ise klarinette Yrd. Doç. Dr. Deniz Yavuz, viyolonselde Yrd. Doç. Dr. Tanju Araboğlu, piyanoda Yrd. Doç. Dr. Akın Araboğlu, Johannes Brahms’ın “Trio Op. 114 a minor” adlı eserinden “Allegro, Adagio, Antante Graszioso, Allegro” adlı bölümleri performanslarıyla dinleyicilere sundular.

NKÜ TV’nin http://canli.nku.edu.tr adresinden de canlı yayınlanan konser sonunda günün anısına sanatçılar adına Yrd. Doç. Dr. Deniz Yavuz’a, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu tarafından çiçek takdim edildi. Konser toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen kültürel etkinliklerde gelecek program 12 Nisan’da NKÜ Türk Halk Müziği Korosu Konseri ile devam edecek. Konser saat 19:00’da NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.