2015-03-19

Trakya Bölgesi’nin Ornitolojik Çeşitliliği ve Kuş Göçlerindeki Stratejik Önemi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Trakya Bölgesi’nin Ornitolojik Çeşitliliği ve Kuş Göçlerindeki Stratejik Önemi” konulu seminer düzenlendi.

Seminer öncesinde Trakya’da yaşayan kuş türleriyle ilgili sergi açılışı yapıldı.

Seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Naciye Gülkız Şenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Katılımın yoğun olduğu seminerde Dr. Leyla Özkan, dünya genelindeki kuş türlerinden, göçlerinden ve kuşların doğadaki yaşam alanlarından söz ederek Trakya Bölgesindeki kuş araştırmalarıyla ilgili yatırımlar yapılması ve bu bölgede konuyla ilgili uzmanlar tarafından yönetilecek bir kuş kalkınma merkezinin kurulması ile ilgili önerilerde bulundu.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden seminer, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Naciye Gülkız Şenler’in Dr. Leyla Özkan’a günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.