2018-10-04

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Oryantasyon Programı Gerçekleştirdi



Yaptıkları tercihler ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu programlarına yerleşerek Üniversitemize yeni katılan öğrencilere, öğrenim görecekleri yüksekokul ve bölümlerini tanıtarak uyum süreçlerini hızlandırmak ve üniversitemizin ruhunu kazandırmak amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda bir oryantasyon programı düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kantar, programda öğrencilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversite gençliğinin sorumluluklarından bahsederek, üniversite yaşamı hakkında tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Çağdaş İnan öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Üniversite yönetimi, tarihçesi, birimleri ile sosyal, sportif ve kültürel imkânlar anlatıldı. Sağlık, barınma, kütüphane ve çeşitli kurs olanaklarından bahsedilerek, öğrencilerin katılabilecekleri topluluklara değinildi.

Ardından Öğr. Gör. Dr. Çağdaş İnan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yönetimi ve bölümleri tanıtarak; akademik takvim, danışmanlar ile öğrenci otomasyon sistemi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Dersler, devam durumu, ders tekrarı, staj durumu ve öğrencilerin faydalanabileceği diğer konularda açıklamalarda bulunulan program, soru-cevap bölümü ile son buldu.