2015-05-04

Prof. Dr. Murat Altın’ın Akademik Hizmet Süresini Tamamlaması Nedeniyle Üniversitemizde Tören Düzenlendi



Üniversitemiz değerli bilim insanı, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut, Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Fatih Konukçu, Gıda Tarım Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, üniversitemizin akademik üyeleri ve idari personeli, emekli öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin başlangıcında ilk olarak konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, “Fakültemizin değerli bilim insanı, saygı değer hocam, Prof. Dr. Murat Altın’ın, akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle düzenlenen törenimize hoşgeldiniz. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kıymetli konuklar, şahsım ve fakültemiz çalışanları, arkadaşlarım adına değerli büyüğüm, sayın hocama; bizlere öğrettikleri için, üniversitemize ve fakültemize yaptığı hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Emeklilik yaşantısında, sayın eşleri Nuran hanımefendi ile birlikte sağlıklı nice yıllar diliyorum. Fakültemizde Dekan olarak da görev yapan ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinde çok değerli katkıları olan değerli hocama bir kez daha saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun konuşmasının ardından, 25 yılı aşkın öğrencisi olan ve meslektaşı olarak görev yapan Doç. Dr. Canan Şen, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof. Dr. Murat Altın’ın hayat hikâyesini ve 51 yıllık yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. Doç. Dr. Canan Şen, sunumunu hocası Prof. Dr. Murat Altın’a hitaben “emekleriniz ve destekleriniz için size çok teşekkür ediyorum, bana Canan Kızım değişinizi asla unutamayacağım, bundan sonra da bizlere katkılarınızın devam edeceğini biliyorum, saygılarımı sunarım” sözleriyle tamamladı.

Hayat hikâyesi ve akademik görev süreci anlatımı sonrası Prof. Dr. Murat Altın’ın öğrencisi olan ve meslektaşı olarak görev yapan Doç. Dr. İlker Nizam emeklilik töreni sebebiyle gelen metinleri arz etti.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak da Prof. Dr. Murat Altın hocamızın Tarla Bitkileri Bölümüne, Fakültemize ve Çayır Mera ve Yem Bitkileri alanındaki çalışmalara çok büyük katkıları olduğunu, çok değerli hocamızla çalışmaktan, öğrencisi ve mesai arkadaşı olmaktan gurur ve onur duyduklarını vurguladı.

Hayat hikâyesi ve akademik görev süreci anlatımı sonrası kürsüye davet edilen Prof. Dr. Murat Altın, duygusal anların yaşandığı konuşmasında törene katılan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Prof. Dr. Murat Altın konuşmasına, “Bu törenin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Dekanımız Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu olmak üzere Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Adnan Orak’a, Doç. Dr. Canan Şen’e, Doç. Dr. İlker Nizam’a ve emeği geçen bölüm arkadaşlarıma ayrı ayrı içtenlikle teşekkür ederim. Öncelikle bize bu kadar çalışma imkânı verdiği için ve sağlıklı bir şekilde emekli olduğum için Allah’ıma şükrediyorum. Daha sonra beni okutan devletime ve milletime şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımda bana her zaman destek olan, bana üç birbirinden kıymetli çocuk veren, bana yol gösteren vefakâr eşime sevgilerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum. 51 yıl gibi uzun sayılabilecek bir akademik yaşam. Sıkıntılar, zorluklar ve aynı zamanda mutluluk ve güzelliklerle süslenmiş bir yaşam. Bugün emeklilik törenine katıldığınız ve bizi onurlandırdığınız için tekrar teşekkür ediyor, hepinize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise, “Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof. Dr. Murat Altın’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla Üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Kendisiyle hem uzun yıllar teşriki mesaimiz oldu, hem de hocamızın dekanlığı döneminde dekan yardımcısı olarak görev yapma şansı yakaladım. Bu süreçlerde değerli büyüğümden çok şeyler öğrendim. Sayın hocam Prof. Dr. Murat Altın’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” dedi.

Tören sonunda, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Ayrıca değerli hocamıza Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Nevzat Gümüş adına hazırlanan plaket Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ziraat Fakültemizin idari personeli adına Fakülte Sekreteri Ayla Pilatin tarafından hediye ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri de değerli hocamıza çiçek takdiminde bulundu.

Prof. Dr. Murat Altın’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle gerçekleştirilen törenin ardından yoğun katılımın olduğu kokteyl verildi.