2019-12-26

Prof. Dr. Kamil AYDIN’dan Konferans



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı topluluklarından Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil AYDIN’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı “Uluslararası ve Bölgesel Gerçekler Işığında Türkiye’nin Konumu ve İzlenen Politikalar” konulu konferans Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa 25. Dönem Tekirdağ Milletvekili Bülent BELEN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat Kamil TIRPANCI, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker YÜCEL,  Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin ÜRETÜRK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferanstan önce Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. Ali TİLBE, Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin ÜRETÜRK ve Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker YÜCEL birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Selamlama konuşmalarının ardından geçilen konferansta Prof. Dr. Kamil AYDIN, “Bekanın, bağımsızlığın olmadığı bir yerde diğer her şey anlamsızdır. Beka hafife alınacak bir şey değildir. Biz ağır bedeller ödedik beka için. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ideali vatanın, milletin birlik ve bekasının öncelenmesidir. Gençlerimiz yüksek tarih şuuruna sahip oldukça bunu gerçekleştireceklerdir” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI tarafından Prof. Dr. Kamil AYDIN’a günün anısına takdimde bulunuldu. Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker YÜCEL de konferansa katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.