2019-07-03

NKÜ’de Yaz Okulu Uygulaması Başladı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan yaz aylarında öğrencilerinin eğitim sürelerini azaltarak daha erken mezun olmalarına olanak sağlamaları amacıyla Yaz Okulu uygulaması başladı.

499 Ders Açıldı

07.03.2019 Tarihli 2019-4 nolu Senato Toplantısının 02 Nolu Kararı ile bu yıl Üniversitemizde uygulanacak olan yaz okulları kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi,  Sağlık Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinde toplam 499 ders açıldı.

İlgi büyük Oldu

Diğer üniversitelerde eğitim gören 900 öğrenci üniversitemizde açılan yaz okullarından faydalanmak için başvuruda bulunurken, yaz okulları uygulaması kapsamında açılan derslere kontenjan dahilinde toplam 4700 öğrenci kayıt yaptırdı.

Başarılı Öğrencilerin Öğrenimlerini Daha Erken Bitirebilme Fırsatı

Yaz Okulları ile öğrencilerin, yaz aylarında da eğitim-öğretim imkânlarından faydalanmalarını sağlayarak, eğitim-öğretimin verimliliğini arttırmak; öğrencilerin güz ve bahar yarıyıllarında alıp da başarısız oldukları, devam edemedikleri veya çeşitli nedenlerden dolayı ilgili dönemlerde alamadıkları dersleri, yaz döneminde almalarına imkân sağlamaları amaçlanırken, üniversite öğrencilerinin öngörülen eğitim-öğretim süresinde veya başarılı öğrencilerin öğrenimlerini daha erken bitirebilme fırsatı  da sunuyor. Aynı zamanda Yaz Okulu uygulaması ile üniversitelerimizdeki öğrencilerin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin eğitim-öğretim olanaklarından yararlanmalarını sağlamaları da amaçlanıyor.

Yaz döneminde verilecek her ders için normal eğitim-öğretim dönemindeki ders saati kadar ders yapılıyor.

Yaz okulu uygulaması, eğitim-öğretim süresi en az yedi (7) hafta süre ile 35 gündür. Bu süreyi izleyen hafta içerisinde yaz okulu sonu sınavları yapılır. Haftalık ders saati, normal eğitim-öğretim dönemi haftalık ders saatinin iki katıdır. Yaz döneminde verilecek her ders için normal eğitim-öğretim dönemindeki ders saati kadar ders yapılmaktadır.

Yaz okulunda açılan dersler için en az bir ara sınav ve bir yaz okulu sonu sınavı yapılacak olup ara sınava ve yaz okulu sonu sınavına sadece yaz okuluna kayıtlı öğrenciler girecektir.

Yaz okulunda sadece ara sınava giremeyenler öğrenciler için ilgili yönetim kurulu kararıyla mazeret sınavı açılabilir. Yaz okulu sonu sınavına giremeyen öğrenciler için bütünleme sınavı yapılmaz.

Önlisans ve lisans eğitim-öğretim programları için düzenlenen yaz okulunda bir öğrenci, Üniversite içi ve/veya Üniversite dışında en fazla 3 ders alabilirken, Yaz okulunda alınan derslerin başarı notu, genel not ortalamasının hesaplanmasında derslerin ait oldukları yarıyıllarda değerlendirmeye katılır.

Yaz okulu, 23 Ağustos tarihinde derslerin tamamlanmasının ardından 26-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yaz okulu sonu sınavları ile noktalanacak.