2017-04-19

NKÜ’de Trakya Ensemble Rüzgarı Esti



Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarından oluşan Trakya Ensemble Topluluğu, dinleyicilerle buluştu.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ile Tekirdağlı müzikseverler katıldı.

Şef Doç. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki toplulukta keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas sanatçıları yer aldı. Konserde Domenico Cimaroso Obua ve Yaylı Sazlar için Konçerto adlı eseri Solist Yrd. Doç. Zerrin Tan obua ile seslendirdi. Solist Arş. Gör. Çisem Önver Zafer’in yan flüt ile seslendirdiği Vivaldi’nin İl Gardellino Flüt ve Yaylı Sazlar için Konçerto adlı eserden sonra ise Solist Öğr. Gör. Gizem Alkan piyano ile Johann Sebastian Bach’ın Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.

Trakya Ensemble yaylı sazlar topluluğunun üniversitemizdeki konserinde Şef Doç. Ahmet Hamdi Zafer ise son solist olarak keman ile Georgi Zlatev Cherkin’in Sevdana adlı eserini, Jules Massenet’in Eliege eserini ve ardından Yalçın Turan’ın İstanbul Türküsü eserini seslendirdi. İstanbul Türküsü’ne seyirciler alkışlarıyla eşlik etti. Seyircinin ilgi gösterdiği konser Doç. Ahmet Hamdi Zafer’in son olarak seslendirdiği Kemanî Kevser Hanım’ın “Nihavent Longa” adlı eseri ile bitti.

Konser sonunda günün anısına Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu tarafından günün anısına Trakya Ensemble Topluluğuna çiçek takdim edildi.