2019-05-08

NKÜ Çevre Topluluğu 6. Kariyer Günleri



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü bünyesinde 2012 yılından beri aktif olarak faaliyetlerini sürdüren ve koordinatörlüğünü Doç. Dr. Günay YILDIZ TÖRE’ nin yürüttüğü Çevre Topluluğu, geleneksel olarak düzenlediği "Kariyer Günleri" etkinliğinin 6.'sını Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER' in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte TECER, Çevre Mühendisliği eğitimi, istihdam alanlarının ve mesleğin geleceği hakkında bilgi verdi.. Topluluk koordinatörü Doç.Dr. Günay YILDIZ TÖRE’nin Çevre Topluluğunun kısa bir tanıtımını yapmasının ardından, BURAY ÇEVRE- Çevre Mühendisi Cem YILMAZ, öğrencileri Çevre Mühendisliğinde Danışmanlık Hizmeti konusunda bilgilendirdi.

ARTEMİS ARITIM-İktisatçı-Hakan MADEN ise genç mühendis adaylarının mezun olduktan sonra iş başvuruları öncesi Çevre Mühendislerinin Kariyer Yolculuğu konusu üzerinde açıklamalar yaptı.

Etkinliğin ikinci oturumunda TRAKYA LABARATUVAR-Makine Yük. Müh.- Baha ORTAKÇI 170025 Labaratuvar Akreditasyonu konusunda bilgiler verdi. Bu konuşmayı takiben Dystar- Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı- Banu KUZUCU ise Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığında Çevre Müh. Rolü’ne ilişkin bilgi birikimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü- Özgür KAYIN Binalarda Enerji Modellemesi ve Enerji Performans Analizi ile Yenilenebilir Enerji Kullanımının Çevre Dostu Yeşil Binalardaki Uygulamaları ‘na yönelik bilgilendirme yaptı. Ardından NUR KİMYA- Çevre Mühendisi- Özgür ÇAVUŞOĞLU Endüstriyel Tesislerin Proses Suyu Hazırlama Sistemlerinde Su Kaybı ve SETAŞ KİMYA- Çevre Mühendisi- YASEMİN KAYHAN Yönetim Sistemlerinde Yeni Oluşum- Risk Temelli Düşünme ile ilgili sektördeki tecrübelerini geleceğin genç mühendis adayları ile paylaştı.

Etkinlik Doç. Dr. Günay YILDIZ TÖRE’ nin kapanış konuşmasını yapmasının ardından sona erdi.