2014-07-01

NAKSEM, EUCEN Daimi Üyeliğine Kabul Edildi



Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Avrupa’nın yaşam boyu eğitim alanında en büyük disiplinler arası kuruluşu olan Avrupa Üniversiteleri Sürekli Eğitim Ağına (EUCEN) üye oldu.

Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Merkezi Belçika'da bulunan EUCEN 36 ülkeden 195 üyeye sahip kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Avrupa Birliği’ndeki eğitim politikalarının düzenlenmesinde önemli bir role sahip olan EUCEN aynı zamanda yaşam boyu eğitim alanında üniversitelere danışmanlık yapan ve Avrupa’da uluslararası düzeydeki eğitim projelerine uzmanlığı ile katkıda bulunan sayılı sivil toplum kuruluşlardan birisidir. EUCEN organize ettiği konferanslar ve projeler aracılığıyla yaşam boyu eğitim alanında uzmanların gelişimi, yeni eğitim programların düzenlenmesi ve uluslararası projelerin geliştirilmesi için üyelerine çeşitli fırsatlar sunmaktadır.  Dünya da ve Avrupa'da yükseköğretim kurumlarında hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi ve ilerlemesiyle Avrupa'nın ekonomik ve kültürel hayatına katkıda bulunmayı, Avrupa'da hayat boyu öğrenmeyi, bilgi ve politikaların geliştirilmesinde üniversitelerin etkisini teşvik etmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) (European University Continuing Education Network) EUCEN'e üye ülkemizdeki on beş üniversiteden biri olmuştur.