2019-04-26

Minik Üreticiler Üniversitemizde Salatalık Fidesi Dikimi Gerçekleştirdi



Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında “Minik Üreticiler” projesinin devamı niteliğinde olan “Salatalık Fidesi Dikimi” etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN himayelerinde Proje Ofisi Koordinatörlüğü organizasyonu ile Tekirdağ Ticaret Borsası İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ve Aka Koleji Anasınıfı öğrencilerinin katılımıyla salatalık fidesi dikimi yapıldı.

Teknik Bilimler MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ile Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN’in yürütücülüğü ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen faaliyette minik üreticiler, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Seracılık Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ile sera ortamında salatalık dikimi yaparak bitki ve toprağı tanımaları sağlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’ in Eşi Selda ŞAHİN ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Yılmaz ÇAKICI’ nın Eşi Hatice ÇAKICI’ nın katılımıyla yapılan etkinlikte Bayan ŞAHİN ve Bayan ÇAKICI minik üreticiler ile birlikte salatalık dikimi gerçekleştirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde planlanan bu proje ile sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitimler ile 4-6 yaş grubu çocukların bitki ve toprağı tanımak, doğa sevgilerini artırmak, çocuklarda çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmak amaçlanmıştır.