2015-05-21

Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Konferansı Düzenlendi.



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gençlik Merkezi işbirliğinde “Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması” konulu bir konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcıları Üzeyir Yitik ve Mehmet Enes Erol ile Gelir İdaresi Grup Müdürü Şenol Gelen konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, “Bugün Onuncu Kalkınma Planımızın Öncelikli Dönüşüm Programları arasında yer alan ‘Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı’ çerçevesinde gençlerimizde vergi bilinci ve sosyal güvenlik bilincini oluşturabilmek için ‘Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması’ konulu bu konferansta hep birlikteyiz. Bu etkinlik sadece Tekirdağ’da değil 81 ilimizde her yıl bu dönemlerde gerçekleştirilmektedir. Amaç gençliğe hizmettir, ülkemizin temel taşları olan sizlerin ilgisini bu konulara çekebilmektir, vergi ve sosyal güvenlik konularında pozitif bir bakış açısı yakalayabilmektir” sözlerine yer verdi.

Konferansta, SGK İl Müdür Yardımcıları Üzeyir Yitik ve Mehmet Enes Erol, “Kayıt dışı istihdam” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda çalışma hayatını düzenleyen kanunlar, sosyal güvenlik statüleri, sigortalılara sağlanan haklar, kayıtlı istihdam durumu, kayıt dışı istihdamın nedenleri, etkileri ve mücadele yöntemleri üzerinde duruldu.

Gelir İdaresi Grup Müdürü Şenol Gelen ise “Toplumda Vergi Bilinci ve Gelir İdaresi Başkanlığı” isimli sunumunda verginin önemine değinerek Gelir İdaresi Başkanlığı hakkında bilgi verdi. Burada “Vergi geleceğimizdir”, “Almadığınız her fiş ülkemizi değil başkalarını kalkındırır”, “Küçük bir fiş büyük bir iş” ifadeleri temel vurgu noktası oldu.

Konferans, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.