2016-04-29

Her Yönüyle Otizm Konulu Konferans



Üniversitemiz Yeniler Topluluğu tarafından otizm konusunda farkındalığı arttırmak  ve otizmin belirtilerine dikkat çekmek amacıyla "Her Yönüyle Otizm" konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saliha Baykal, "sevinerek söylüyorum ki, halkımızda otizmin farkındalığı konusunda giderek bir artış söz konusu. Bu bilincin artmasında gerçekleştirilen toplantıların etkisi oldukça büyük. Otizm, yıllar içerisinde giderek artan bir hastalık.  sosyo-ekonomik düzey ve kültürel düzey ayırt etmeksizin karşımıza çıkıyor" diyerek otizmin günümüzde 500/1 kişide görüldüğüne dikkat çekti. Yrd. Doç. Baykal, ilaçla tedavisi olmayan otizmde erken tanının önemine dikkat çekerek, özel eğitim teknikleriyle otizmin etkisini en aza indirmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatip Aydın ise sunumunda Otizmin Genetiği hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Aydın, çevresel ve genetik faktörlerin bir araya gelmesiyle otistik tanısı koyulabildiğini kaydederek, katılımcılara örnek hastalar ile otizmin çeşitleri hakkında bilgi verdi. Aydın, Namık Kemal Üniversitesi olarak, Otizm Paneli düzenleyerek bu konuya her yönüyle ele almak istediklerini aynı zamanda tarama yaparak hastalara hizmet sunmak istediklerini kaydetti.

Konferansların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, katılımcılara günün anısına hediye takdiminde  bulundu.

"Otizmin Farkındayız" programı çerçevesinde daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ali Cem Başaran piyano dinletisi Melih Patoğlu şefliğinde Üniversitemiz Türk Halk Müziği Topluluğu ise müzik dinletisi geçekleştirdi.

Program Prof. Dr. M. İhsan Soysal'ın katılımcılara günün anısına çiçek takdimi ile son buldu.