2017-04-28

Halk Dansları Topluluğundan Muhteşem Gösteri

Üniversitemiz Halk Dansları Topluluğu tarafından Rektörlük Konferans Salonda Türk Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

Gösteriye Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler, öğrenciler ile Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu gecede farklı yörelerin oyunlarını sergileyen ekipler izleyenlere eğlenceli bir gece yaşattı.

Sahneye ilk olarak Koordinatörlüğünü Tekin Öztürk’ün ve Koreografi ve sanat yönetmenliğini Berkan Tuban’ın yaptığı NKÜ Halk Dansları Topluluğu çıktı. Topluluğun aylar süren çalışmalar sonucu düzenlemiş oldukları gösteride Kırklareli yöresi, İzmir Yöresi, Adıyaman yöresi, Burdur yöresi, Karadeniz yöresi, Semazen ve roman performansları toplam 40 dansçı tarafından sahnelendi.

Daha sonra Antrenörlüğünü Sabri Çınar’ın yaptığı Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu Halk Dansları ekibi gösteri sundu. Tekirdağ Yöresine ait halk oyunlarını izleyiciler ile buluşturan ekibin performansları büyük alkış aldı.

Gösterinin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım, katılımcılara günü anısına çiçek takdiminde bulundu.