2016-03-04

Balkanlarda İslamın Gelişimi Açısından Horasan Müslümanlığı ve Sarı Saltık Konulu Konferans

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından “Balkanlarda İslamın Gelişimi Açısından Horasan Müslümanlığı ve Sarı Saltık” konulu konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Taşdelen katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Taşdelen  Sarı Saltık’ın yaşantısından bahsederek, Sarı Saltık, Güney Avrupa ve Balkanlardaki İslamın  yayılma tarihi bakımından önemli bir başlangıcı teşkil ettiğini dile getirdi.

Horasan ve Anadolu dervişlerinde yaygın olarak görülen davranış özellikleri arasında tevazu, kanaatkârlık, kalp kırmamak, insanlarla iyi geçinmek halkın her türlü meselesinde onlara yardımcı olmanın varolduğuna dikkat çeken Taşdelen, Sarı Saltık’ın Müslümanlığı dünyanın üç kıtasında yaymasını kolaylaştırdığını ifade etti.

Program, Taşdelen’in katılımcıların sorularını cevaplamasıyla son buldu.