2015-05-29

Bahar Coşkusu Devam Ediyor



Üniversitemiz Değirmenaltı Yerleşkesi’nde organize edilen Uluslararası Bahar Şenliği’nin ikinci gününde binlerce öğrenci spordan sanata gerçekleştirilen pek çok etkinlik ile eğlenerek, unutulmaz bahar coşkusu yaşadı.

Öğrenci kulüpleri, stantlarında tanıtımlarını yaparak, sosyal aktivitelere teşvik etmeye devam etti. Üniversitemiz Geleneksel 9. Spor Şenlikleri Bayanlar ve Erkekler Voleybol Takımı üçüncüleri belirlenirken; Üniversitemiz Korumalı Futbol Takımı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı gösteri maçı gerçekleştirdi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Baharda Monobaskı Atölye Çalışması” düzenledi.  Tarih Topluluğu İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Volkan Ertürk’ün katıldığı konferans düzenledi. Sualtı Topluluğunun düzenlediği “Sualtı Fotoğrafları Sergisi” izleyiciler ile buluşurken, Robot Topluluğu tarafından “Çizgi İzleyen Robot Yarışması” düzenlendi.  Şenliklerin ikinci gününde Tuval Yarışması ve bisiklet yarışması sonunda dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri takdim edildi.  Muratlı MYO “Darbuka Show” ve mini konser düzenleyerek katılımcıları coşturdu.  Ardından sahneye çıkan Üniversitemiz Müzik Grubu “Yüzsüz” sevilen şarkıları seslendirerek büyük alkış topladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da, Uluslararası Bahar Şenliklerinin ikinci gününde sanatsevere Türk Halk Müziği konseri verdi.  Halk Müziğinin ardından sahneye çıkan DJ Emin Baki, öğrencileri performansı ile coşturdu.

Gece, ünlü alternatif pop müzik grubu Majeste’nin öğrenciler, üniversite personeli ve misafirlere sıcak bir atmosferde verdiği konser ile devam etti. Majeste, üniversitemiz öğrencilerine yaptığı sürprizde Grup 84’ün Solisti Tuna Velibaşoğlu’nu sahneye davet etti. Veli Başoğlu, sevilen şarkılarını Majeste ile birlikte söyleyerek izleyicilere unutulmaz bir konser gecesi yaşattı.