2014-09-20

ABD İstanbul Başkonsolosu’ndan Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret



ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ziyarette Üniversitemiz tarihi hakkında bilgilendirerek, 8 yıllık süreçte Üniversitemizin köklü üniversiteler ile her alanda rekabet edebilecek konuma geldiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitenin  öğrenci sayısının 30 bine, akademik personel sayının 1000’e ulaştığını belirterek, Tekirdağ’da büyüyen kocaman bir aile olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Üniversitenin geldiği noktada Tekirdağ’ın konumunun büyük etkisi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Bir yanı İstanbul’a diğer tarafı Avrupa’ya dayanan sanayi, tarım ve liman şehri Tekirdağ’ın en kısa zamanda üniversitemiz ile üniversite kenti olarak anılacağını kaydetti.

Yurtdışında yaklaşık 90 farklı üniversite ile anlaşmalar yapıldığını söyleyen Rektör Şimşek, öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve personelin değişim hareketliliğine büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter ise konuşmasında Namık Kemal Üniversitesi’nde ağırlanmak duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hunter, Üniversitemizin 8 yıllık süreçte gelmiş olduğu konumu takdir ettiğini belirterek Rektör Şimşek’i tebrik etti. Charles Hunter, Üniversitemiz ile ABD üniversiteleri arasındaki isbirliğini desteklediğini söyledi.