2019-05-03

2018-2019 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz stadyumunda sabah kutlanan Lisan Mezuniyet Töreni sonrasında 2018-2019 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni’nin kutlaması gerçekleştirildi.

Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Tören Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosu geçişiyle başladı. Ardından tüm meslek yüksekokulu öğrencileri geçiş düzenleyerek protokolü ve ailelerini selamladılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Bilgi Yönetimi Bölümü Öğrencisi Taha KILIÇ konuşma gerçekleştirdi. KILIÇ, “Bugün hayatımızın güzel bir dönemini kapatıp yeni bir döneme geçiş yapıyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu ve sevincini yaşadığım bugünde eğitim hayatımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek, tüm akademisyenlere ve ailesine şükranlarını sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, “Sevgili Öğrencilerimiz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden mezun olmanın gururunu ve sevincini yaşadığınız bugün, hayatınızın güzel bir dönemini kapatıp yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Başarıyı arzuluyorsanız ona ancak ve ancak çok çalışarak ulaşabileceğinizi asla unutmayınız, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Rektör ŞAHİN, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek tavsiyelerde bulundu “Değerli mezunlarımız bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündeyiz. Bugünden itibaren hayat mücadelesi başlıyor, doğru ama daha önemlisi yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni bir süreç başlıyor. Var olan becerilerimizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Yabancı Dil, iletişim, müzakere teknikleri, ikna yöntemleri, sunum yapma teknikleri, halkla ilişkiler ve benzeri pek çok alanda öğrenme olanaklarından yararlanın.”

Ailelere seslenen Rektör ŞAHİN, “Sizler eğitimin evlatlarınızın yaşamı için önemine inanarak mezun olan öğrencilerimizin eğitimini nice fedakarlıklarla desteklediniz. Bugün onların mutluluğunu paylaşıyorsunuz. Bugün aslında sizin gününüz! Haklı gururunuzu ve mutluluğunuzu paylaşıyor, hepinizi tebrik ediyorum” diyerek aileler ile bu mutlu günün heyecanını paylaştı.

Konuşmaların ardından meslek yüksekokulunu birincilikle bitiren öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN eşliğinde Kaymakam Arslan YURT, dekanlar ve yüksekokul müdürleri tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz, keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.