2016-04-18

Ziraat Fakültesinin İlk Mezunları 30 Yılda Buluştular

1982 yılında Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi'nin ilk öğrencileri ve aynı zamanda ilk mezunları mezuniyetlerinin 30. yılında bir araya geldi.

İlk buluşma Ziraat Fakültesi'nin yaklaşık olarak 10 yıl hizmet verdiği Dereağzı mevkiinde yer alan ve şuan Süleymanpaşa İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bulunduğu mekânda 16 Nisan 2016 Cuma günü saat 14:00’da gerçekleşti. Bu buluşmada Ziraat Fakültesi'nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sezen Şehirali ve fakültenin akademik üyeleri de yer aldı.

1986 yılı mezunları ilk Ziraat Mühendisleri Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda saat 15:30’da ikinci defa buluştu. Bu buluşmaya Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, fakültenin öğretim üyeleri, dönemin bölüm başkanları ve emekli öğretim üyeleri de yer aldılar.

İlk olarak Ziraat Fakültesi 1986 mezunlarından ve aynı zamanda Dekan Yardımcısı Prof.Dr. İsmet Başer kısa bir konuşma ile katılmacıları ve dönem arkadaşlarını selamlayarak kürsüye ilk mezunların buluşma toplantısının gerçekleştirilmesinde büyük emeği geçen 1986 yılı mezunu ve devre arkadaşı Ziraat Mühendisi Cihan Çolakkol’u davet etti.

Devamında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu Fakülte adına öğretim üyeleri ve öğrencileri adına katılımcıları selamlayarak, geçmişten günümüze Ziraat Fakültesinin yaşadığı süreçler, Fakültenin öğretim üyelerinin başarılı faaliyetleri ile gelecek yıllara ait projeler hakkında bilgiler sundu.

Ziraat Fakültesi'nin kurucu Dekanı Prof. Dr. Sezen Şehirali ise duygu yüklü konuşmalarında Fakültenin ilk öğrencileri ile birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, 34 yıl önceki şartlarda o dönemin Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte büyük istek ve özveri ile Ziraat Fakültesine ve öğrencilerine hizmet etmeye çalıştıklarını, Fakültenin bugün geldiği seviyenin gurur verici olduğunu ve hizmeti geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ettiğini belirtti.  Prof.Dr. Sezen Şehirali konuşmalarını buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılan akademik üyelere teşekkür ederek tamamladı.

Kurucu Dekanı Prof.Dr. Şehirali’nin konuşmaları ardından öncelikle Fakültemiz emekli öğretim üyeleri söz aldı.

Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü (o günkü adıyla Tarım Ürünleri Teknolojisi) ilk bölüm başkanı Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz, Zootekni Bölümü emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Sebahattin Öğün ve Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Turgut Sağlam ve Prof. Dr. H. Hayri Tok, Bitki Koruma Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çıtır, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Tarla Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Servet Tekeli, Prof. Dr. Temel Gençtan, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı İnan, dönemin araştırma görevlilerinden Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak ve Biyosistem Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Birol Kayişoğlu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Öğretim üyelerinin konuşmaları ardından söz alan ilk mezunlar konuşmalarında Ziraat Fakültesinde öğrenci oldukları günlerden bahsederek emeği geçen başta Ziraat Fakültesi'nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sezen Şehirali’ye ve tüm öğretim üyelerine tekrar teşekkür ettiler.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi 1987 mezunu Prof. Dr. Şefik Kurultay konuşmalarında, Ziraat Fakültesi mezunu ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğunu,çocukluğundan beri Ziraat Fakültesinde okumayı hep arzu ettiğini ve bu yüzden farklı bir alanda öğrenim görmekteyken Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümünü kazanarak okumayı tercih ettiğini vurguladılar.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise kendisinin de Ziraat Fakültesi mezunu olduğunu, bu yüzden ilk mezunların kendisi için değerli büyükleri olarak gördüğünü belirterek; Ziraat Fakültesinin de bağlı olduğu Namık Kemal Üniversitesi’nin mevcut durumu ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler aktardı. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in daha önce planlanan bir programından dolayı şehir dışında bulunduğunu, bu yüzden katılamadıklarını, fakat hazırladıkları bir mesaj ile Ziraat Fakültesinin ilk mezunlarına seslenmek istediğini belirtti. Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından okunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in mesajında “Bundan 30 yıl önce mezun olan çok kıymetli mezun arkadaşlarım, Üniversitenize hoş geldiniz. Sizler bu üniversitenin temellerini oluşturdunuz, yoklukları ve sıkıntıları sizler çektiniz, içinde bulunduğunuz koşullara sabrettiniz, hiç şikâyetçi olmadınız. Bu kampüsün her tarafını geziniz ve övününüz. Çünkü bizlerden ziyade sizin hakkınız olduğunu düşünüyorum. Sınıfları, laboratuarları, sosyal tesisleri, kantinleri geziniz. Buranın ilk sahipleri sizlersiniz ve aynı zamanda da elçilerisiniz. Geçmişte sizlerle yaşadığımız bu sıkıntılar olmasaydı bugün hayal ettiklerimizi gerçekleştiremezdik. Sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Ayrıca bu buluşmayı gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

Fakültemizin kuruluşundan bu yana vefat eden mezunlarımız, akademik ve idari personelimizin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından  Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yılmaz Üniversitemiz adına Ziraat Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Sezen Şehirali’ye çiçek takdim etti.

Ziraat Fakültesi'nin ilk öğrencileri ve aynı zamanda ilk mezunlarının buluşma toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile noktalandı.