2015-02-20

Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına 19 Şubat 2015 tarihinde ev sahipliği yaptı.

Konsey, Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanı ve aynı zamanda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İrfan Aslan Başkanlığında, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve çeşitli üniversitelerin dekanları katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki oturumu Üniversitemiz Senato Toplantı Salonunda, ikinci oturumu ise Ziraat Fakültesi Akademik Kurul Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Konsey toplantısının açılış konuşmasında, Konsey Başkanı Prof. Dr. İrfan Aslan “Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliği için teşekkür ederim. Eğitim Müfredatımızı Tarım Bakanlığımızın ve özel sektörün taleplerini dikkate alarak güncellemeliyiz. Tarım eğitimi dokunsal ve görsel olmalıdır, öğrencilerimiz sahaya inmelidir” ifadelerini kullandılar.

Üniversitemiz Rektörü ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz olarak Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve sizleri misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Toplantının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Tarımın her geçen gün hem ülkemiz hem de dünya için önemi artmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak ülkemizde tarım sektörü hızla gelişmektedir. Ülkemizdeki tarımın gelişmesinde Ziraat Fakültelerinin ve mezunlarımızın çok büyük katkıları olmaktadır” ifadelerini kullandılar.

Ev sahibi Ziraat Fakültesi Dekanı olarak söz alan Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu konuşmalarında “Ülkemizin çeşitli üniversitelerinin Ziraat Fakülteleri Dekanlarını Üniversitemizde ve Fakültemizde görmekten çok memnunuz. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Fakültemiz 33 yıllık fakülte olup, hem yoğun tarım faaliyetlerinin hem de sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir bölgede yer almaktayız. Fakülte olarak bilimsel çalışmalarımız, projelerimiz, yayınlarımız, yetiştirdiğimiz mezunlarımız ile bölge ve ülke tarımına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu toplantının Ziraat Fakültelerinin yaşadığı bazı sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ümit etmekteyim” ifadeleri yer aldı.

Açılış konuşmalarının ardından ülkemizin çeşitli üniversitelerinden toplantıya katılan Ziraat Fakülteleri Dekanları; Ziraat Fakültelerinde eğitim kalitesinin arttırılması, Çift anadal ve yan dal uygulamaları, ZİDEK Akreditasyon çalışmaları, Ziraat Fakültelerinin ÖSYM kontenjanları ve puan türleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve özel sektörün Ziraat Mühendisi istihdam çalışmaları ve Ziraat Mühendisliğinin geleceği ve meslek hakkında oluşan veya oluşabilecek olumsuz algıların medya aracılığı ile giderilebilmesi, Ziraat Mühendisliği eğitimi çalıştayı gerçekleştirilmesi vb. konularında görüş ve önerilerini ifade ettiler.

Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanlığında çeşitli üniversitelerin Dekanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısında alınan kararlar Yükseköğretim Kurumu Başkanlığına iletilecektir.