2016-04-29

Verimli KOBİ Destek Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Üniversitemiz  ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği ile 2015 yılında KOBİ’lerde verimliliğin arttırılması amacıyla başlatılan “Verimli KOBİ Destek” Projesi ilk meyvelerini verdi. Üniversitemiz  Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü işbirliği ile yürütülen proje,T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde 50 nin üzerinde başvuru arasından ön değerlendirmeyi geçerek finale kalan 6 projeden biri oldu.

Projenin gerçekleştirildiği işletme; Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş. (Çerkezköy), T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde 1.’lik ödülünü almaya hak kazandı.

25 Nisan 2016 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen törene, Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel ile NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan, TechnovaYapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş.firması ortakları Abdülgani Yüce ve Yaşar Arslan ve Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı katılırken, firma adına ödülü Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

“Verimli KOBİ Destek” Projesi kapsamında Çerkezköy TSO ve NKÜ tarafından Check-Up programına başlanması sonrasında, TechnovaYapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş.firması verimlilik durumunun tespit edilmesi için programa katılmış ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirilmişti. Saha çalışmaları sırasında, TechnovaYapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş. ve NKÜ tarafından verimliliği arttırma adına hat dengeleme çalışmaları yürütüldü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın incelemeleri sonrası proje değerlendirildi ve Technova 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda 6 finalist arasına girdi.

Orta Büyüklükteki İşletme Kategorisi’nde Technova ile birlikte Obase, Damla, Mete Plastik, Poliner ve Alp Havacılık firmaları finale kalırken, üniversite-sanayi  işbirliğiyle verimliliği arttırma çalışmaları yapan tek firma olma özelliğini de taşıyan Technova 2016 yılı Verimlilik Proje Ödülleri yarışmasında 1.’lik ödülünün sahibi oldu.