2020-05-30

Kamuoyuna Duyuru: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ülkemizde Uzaktan Eğitim Gören Tekirdağ İli İçindeki Tüm Üniversite Öğrencilerine Bilgisayar Laboratuvarlarını ve Merkez Kütüphane Kullanımını Açıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, uzaktan öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak, dönem sonu sınavlarında sağlıklı internet bağlantı ortamı sağlamak için Süleymanpaşa/Tekirdağ merkez kampüsünde Sosyal Yaşam Merkezinde bulunan 2 bilgisayar laboratuvarlarını ve Merkez Kütüphane kullanımını 01.06.2020  tarihinde açıyor.

“Bilgisayar Laboratuvarları imkânlarından istifade etmek isteyen üniversite öğrencilerinin http://lab.nku.edu.tr linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerekiyor.”

Covid-19 salgını nedeniyle tüm üniversitelerimizde dersler dijital imkânlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaya başlanmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) derslerin yanında 2019-2020 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında final ve bütünleme sınavlarının da uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verdi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de gerek güvenli ve hızlı internet, gerekse bilgisayar imkânları sınırlı olan Tekirdağ ili ve ilçelerinde ikamet eden TNKÜ ya da diğer üniversite öğrencilerinin bu sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla Şüleymanpaşa/Tekirdağ Merkez Kampüsündeki Sosyal Yaşam Merkezinde yer alan 2 adet bilgisayar laboratuvarını 01.06.2020 tarihinde mesai saatleri içinde kullanıma açıyor.

Bunun yanında kütüphane olanaklarının fiziksel mekânlarından yararlanmak isteyen Tekirdağ ili ve ilçelerinde ikamet eden TNKÜ ya da diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabilmesi için Merkez Kütüphane olanaklarını ve kullanımını mesai saatleri içinde 01.06.2020 tarihinde kullanıma açıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi COR-KOM tarafından öğrencilerin bu laboratuvarları kullanırken Covid-19 kapsamında olası bulaşmaları önlemek amacıyla alınacak önlemleri belirlemiştir. Bu kapsamda öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarından ve merkez kütüphane olanaklarından fiziksel mekânları kullanmak üzere sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yaralanabilecektir. Oturum saatleri 09.00-12.00 ve 14.00-17.00 şeklinde düzenlenmiştir. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları ve kütüphane dezenfekte edilecek ve havalandırılacaktır. Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında ve kütüphanede aralıklı oturma düzeninde, iki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenerek, mevcut bilgisayarların yarısı kullanıma açılacaktır. Kütüphaneyi her oturumda kullanacak öğrenci sayısı sosyal mesafe kuralı ile sınırlandırılmıştır. Bilgisayar laboratuvarlarının ve merkez kütüphane girişinde el dezenfektanı bulundurulacak ve öğrencilere maske temin edilecektir. Bina girişlerinde ayrıca öğrencilerin vücut sıcaklığı ölçülecek ve ateşi normal seviyenin üzerinde olanlar bilgisayar laboratuvarlarına ve kütüphaneye alınmayacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.