2016-04-15

Vahdetin İnşasında Nebevi Yöntem Sempozyumu

Üniversitemizde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum yıldönümü münasebetiyle İlahiyat Fakültesi tarafından “Vahdetin İnşasında Nebevi Yöntem” konulu Sempozyum düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış töreninde Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu, okuduğu Ali Ulvi Kurucu’nun “Ruhum Sana Aşık” şiiri ile katılımcıları selamladı.

Prof. Dr. Hasan Keskin, panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün burada Kainatın Medar-ı İftiharı Efendimizin farklı yönleriyle tanımanın heyecanı içindeyiz. Sempozyumda birbirinden değerli hocalarımız “tevhid” ve “vahdet” konularını ele alacak. “ dedi.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz’da sempozyumunun açılışında şu sözlere yer verdi: “Günümüzde İlahiyat Fakültemizde 30’a yakın hocamız mevcut, 300 civarında öğrencimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-21 Nisan tarihleri arası olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl “Tevhid” ve “Vahdet” konuları belirlenmiş. Bu günkü etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Dekan Prof. Dr. Hasan Keskin’in Oturum Başkanlığı’nı gerçekleştirdiği ilk oturumda Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel “Kesretten Vahdete Gelin Birlik Olalım”, Yrd. Doç. Dr. Vezir Harman “Hz. Peygamber’e İmanın Ümmetin Vahdetindeki Rolü” son olarak da Dr. Zehra Tamdoğan, “Hz. Peygamber’le Tevhidden Vahdete” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.