2016-10-20

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansları

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferanslarının(UBMK) 30.’su Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansının açılışında konuşan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Buluş,  Konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak; konferansın başarılı geçmesini diledi.

UBMK 2016 Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “İnanılmaz bir başarı öyküsü. 30 kere bölüm başkanları olarak toplandık. Bu toplantıların neticesinde Türkiye’yi bilişim alanında geliştirmek için çıkarttığımız bir dergiye sahip olduk.” sözlerine yer verirken, ev sahipliğinden dolayı Namık Kemal Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ise konuşmasında Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı ve Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Konferansı olmak üzere iki ayrı önemli bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, UBMK 2016’nın başta üniversitemiz olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise konuşmasına “Namık Kemal Üniversitesi olarak bu yıl 30unu ev sahipliği yaptığımız Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısına “Hoş geldiniz” diyor, sizleri sevgi ve saygılarım ile selamlıyorum.” sözleri ile başladı. Prof. Dr. M. İhsan “Bilişim insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla bilimin işlenmesi anlamı taşımaktadır. Bilişim ile bilginin paylaşımının hız, içerik ve miktarının artışının insanların refahına hizmette önemli ivme kazandıracaktır. ” diyen Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Bu yıl düzenlenen konferansın ana konusunun  “Yazılımda Kalite ve Güvenlik” olarak belirlenen bu güzel toplantının hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sağlayanları kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansının açılış oturumuna geçildi.  İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı Başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Gebze Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol “Ülkemizde Bilgi, Bilgisayar ve Yazılım Güvenliği “konusu üzerine sunumlarını aktardı.

Bu yıl 30’su gerçekleştirilen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansları 23 Ekim’e kadar devam edecek.