2014-11-24

Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon Programı

Üniversitemizdeki Uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programı Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  2006’da kurulmuş olmasına rağmen Üniversitemizin diğer üniversitelere oranla daha dinamik bir yapısının olduğunu, bu yapıya yabancı uyruklu öğrencilerin de eklenmesiyle birlikte evrensel bir kurum olma yolunda başarılı adımlar atıldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemizde her yıl uluslar arası sayımız artıyor. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Her yıl düzenli olarak misafirlerimizle bir araya geliyoruz. Amacımız öğrencilerimizin üniversitemizde iyi bir eğitim almalarını sağlamak.” dedi.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günümüz üniversite yaşamında globalleşmenin pozitif etkileri, uluslararası öğrencilerin ülkelerine Türkiye vizyonunu taşımaktaki önemlerinden bahsetti.

Prof. Dr. Şefik Kurultay, ise öğrenci arkadaşlıklarının önemi, farklı ülke vatandaşları arası dayanışmaya vurgu yaptı.

Sohbet ortamında gerçekleşen programda yabancı uyruklu öğrencilerin önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek uluslararası öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkânlardan faydalanma konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yabancı öğrenciler de daha önce dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlendiğini ve bu toplantılarda ilettikleri önerilerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, üniversitemizdeki yetkililere kolayca ulaşabildiklerini dile getirdiler.

Yemek Molasının ardından Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilere Tekirdağ İl Merkezinde bulunan Rakoczi Müzesi, Tekirdağ Müzesi ve Namık Kemal Evi gezdirildi.