2018-04-10

Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası Başladı

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in başlama atışı ile start verdi.

Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleştirilen karşılaşma öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya verilen önemden bahsederek, turnuvanın barış, kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesine ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir araya gelerek bağlarının güçlenmesine fırsat olduğunu söyledi.

Rektör Şimşek, “Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize yönelik gerek düzenlediğimiz sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerekse sık sık gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile uluslararası öğrencilerimizin kendilerini misafir değil ev sahibi olduklarını bilmelerini istiyorum.” sözlerine ver vererek turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Türkiye ve Somali takımları arasında oynanan açılış maçının başlama atışını yaptı. Türkiye Somali’yi 6-3 yenerken, sonrasında sahaya çıkan Yunanistan Bosna Hersek’i maçı ise 5-1 Yunanistan takımının galibiyeti ile bitti.

Üniversitemizde eğitim-öğretim görmekte olan uluslararası öğrenciler tarafından oluşturulan, içerisinde; Bosna Hersek, Somali, Türkiye, Türkmenistan, Yemen, Yunanistan takımlarının yer aldığı Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası, 13 Nisan’da sonlanacak.