2018-08-17

Trakya Süt Mükemmeliyet Merkezi Kurulmasına Yönelik Fizibilite Çalışması Projesinin Sözleşmesi İmzalandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından Kalkınma Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanan Süt Mükemmeliyet Merkezi projesi için fizibilite raporu hazırlanmak üzere Trakya Kalkınma Ajansına sunulan fizibilite destek projesi kabul edildi.

Sözleşme metni Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Proje Yürütücüleri Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ömer Öksüz ve Prof. Dr. Tuncay Gümüş’ün katılımıyla gerçekleşti.

Kabul edilen fizibilite desteği projesi kapsamında TR 21 Trakya Bölgesinde süt üreticilerinin ve sütü işleyen kar amacı güden tüzel kişilerin gelir gücünü artırarak bölge kalkınmasına ve istihdamına katkıda bulunması için kurulması planlanan süt mükemmeliyet merkezi projesi için fizibilite raporunun hazırlanması amaçlanmıştır.

Fizibilite raporuna göre Köseilyas köyünde Ziraat Fakültesinin işlettiği Çiftlik Park içerisine kurulacak merkez ile süt üreticilerine, süt sanayinde çalışan personele ve üniversitenin ilgili alanlarında eğitim gören öğrencilere süt ve süt ürünleri konusunda pratik ve teorik eğitimler verilecektir.  Bölgede farkındalık oluşturarak süt verimi ve kalitesinin artırılması, bölgedeki insan kaynağının teknik ve pratik niteliklerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

Aynı zamanda bölgedeki süt ve süt ürünleri firmalarına Ar&Ge desteği sağlanacak, bu işletmelerin sorunlarına çözüm bulunması yanında özellikle küçük ölçekli işletmeler Ar&Ge kültürü ile tanıştırılarak, bölgedeki süt ürünleri çeşitliliğinin geliştirilmesi sağlanacaktır.