2016-01-14

Trakya Kalkınma Ajansından Ortaklık Projesi Ziyareti

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ecorys in Turkey firmasının Genel Müdürü Berk Babila ve Takım Lideri David Pearson, Kariyer Hizmetleri Sunumunda Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli teknik destek projesi kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e makamında ziyarette bulundu.

Ziyarette, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olan Kariyer Hizmetleri Sunumunda Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli teknik destek projesinin uygulaması 7 Ocak 2016 itibariyle resmen başladığı, Projeyle üniversite-sanayi işbirliği ile faaliyet gösterecek kariyer merkezlerinin kurulması suretiyle gençlerin iş hayatına geçişinin kolaylaştırılması hedeflendiği ifade edildi.

Bu maksatla Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi paydaşlığında yürütülecek olan projede çeşitli firmaların iş elemanı temini ihtiyaçları ile üniversite öğrencileri, mezunlarının kariyer gelişimi ile istihdam alanında bir yazılım portalı oluşturulmasına yönelik veri derleme, depolama, etüd düzenleneceği belirtildi.

Söz konusu ziyarete Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Eğitim Uzmanı Besim Durgun, Kariyer Rehberliği Uzmanı Kirsten Larsen, Bilgi Teknolojileri Uzmanı Haluk Saran ve Proje Asistanı Büşra Güder, Operasyon Koordinatörü Elif Öztüfekci ve Basın ve Halkla İlişkiler Yönetmeni Akın Kocamaz da bulundu.

Önümüzdeki günlerde bölge üniversiteleri ile işbirliği içerisinde projenin başlangıç faaliyetlerinin  planlanıp, Şubat ayı içerisinde saha faaliyetlerinin aktif olarak başlatılması planlanıyor.