2017-11-29

Trakya Üniversiteler Birliği 11. Alt Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliğinin (TÜB) 11.  Alt Kurul Toplantısı Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli’nin yanı sıra sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Birlikten güç doğar prensibi ile yola çıkmış ve her geçen gün gücüne güç katan, ortaya çıkan katma değerlerle her geçen gün sesini daha da yükselten Trakya Üniversiteler Birliğinin  bu gün 11.’sini düzenlediğimiz Alt Kurul toplantısı  ile bir kez daha burada bir araya gelmiş bulunuyoruz.  11. Üst Kurulda alınan kararlar gereği üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.” sözlerine yer vererek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

TÜB 11. Alt Kurul Dönem Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, toplantı açılışında yaptığı konuşmada “TÜB, kuruluşundan bu güne sürekli ve düzenli bir şekilde devam eden faaliyetleri ve çalışmaları ile birlikte çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Bu faaliyetler, kendi kendimize gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da sınırlı kalmamış farklı mecralarda kendisine yer bulmaya başlamıştır.  Çevremizdeki pek çok üniversite birliğimize katılarak bizlerle birlikte yol almak arzusu taşımaktadır.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin her zaman birbirleri ile bilgi paylaşımında bulunabileceği, ortak paydada buluşabilecekleri noktalar olduğunu kaydederek, “Aynı bölgede bulunan üniversitelerin aynı ortak algıda güçlerini birleştirerek aynı hedefe yürümesinde şüphesiz faydalar var. Her zaman ulaşılacak bir hedef var. Toplantının başarılı geçmesini diliyorum. “ sözlerine yer verdi.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli ise Trakya Üniversiteler Birliğinin bölgedeki bilişsel, sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip ederek, bu alanlarda çalışmalar yapmayı daha da elverişli hale getirdiğini söyledi.

TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ise konuşmasında TÜB Alt Kurul gündemini katılımcılarla paylaşarak, 2018 yılında yapılması düşünülen akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin planlamasının yapıldığı toplantının gündeminde yer alan konulara ilişkin bilgiler aktardı.

Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi artırtmak için çalışmalar yapan TÜB Alt Kurul Toplantısında gündeminde 10 madde yer aldı.