2019-04-04

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Çalışma Koşulları Bilgilendirme Toplantısı

Üniversitemiz TEKNOPARK tarafından  Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Çalışma Koşulları hakkında bilgi vermek amacıyla Rektörlük Konferans Salon’da toplantı düzenlendi.

Toplantıda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve NKÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER, TEKNOPARK hakkında bilgi vererek “Teknoparkımız bünyesinde bulunan firmalarımızın 2016 yılında yapmış oldukları ihracat tutarı 2017 yılında %150 artış göstererek bakanlık kayıtlarına geçmiştir. 28 firmanın be NKÜTEK ‘in ortaklaşa kurduğu ülkemizde ilk uygulama olan Trakya Tohumculuk A.Ş. ‘ne ev sahipliği yapacaktır.” dedi.

“NKÜTEK Yönetici A.Ş. Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren doktora öğrencimizin kurucusu olduğu İndisera Teknoloji Ltd. Şti.  11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye’deki en başarılı 10 teknoloji girişimlerinin arasında girmiştir” diyen NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER akademisyenleri ve öğrencileri NKÜTEK ile çalışmaları konusunda cesaretlendirdi.

Prof. Dr. Bülent EKER, NKÜTEK tarafından TÜBİTAK, KOSGEB, TRAKYAKA, AB programları gibi önemli ulusal ve uluslararası fon ve hibelere erişimi destekleyecek birimler ve bu konularda eğitim hizmetleri mikro ölçekli işletmelerden büyük işletmelere kadar fayda sağlandığını söyledi. Prof. Dr. EKER, “Bölgelerimizde elektrik, su, telefon, ısıtma, güvenlik temizlik gibi olanakların yanı sıra fiber internet hizmeti sunulmaktadır. Özel otopark, sosyal tesis, özel güvenlik hizmeti ve diğer pek çok hizmet tüm firmalara açıktır.” dedi.

Prof. Dr. Bülent EKER, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) hakkında bilgi vererek “NKÜTEK TTO, inovatif fikirleriyle ekosistemde önemli bir yere sahip olan firmalarımızın uluslar arası platformda ürünlerin ticarileşmesi, fikri sınai ve mülkiyet haklarının korunması, üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri, Ar-Ge fonları, hibe kaynakları ve kamu teşvikleriyle ilgili danışmanlıklar konusunda sürdürülebilir iş birlikleri sağlamayı temel amaç olarak benimsediğini söyleyerek günümüzde oldukça ön planda bulunan Ar-Ge Merkezleri sayısının arttırılmasını desteklemek amacıyla Ar-Ge Merkezi kurulum danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.

Prof. Dr. Bülent EKER, Üniversitemizdeki akademik bilginin ve bilimin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlaması açısından gerekli platformları oluşturma konusunda bir ara yüz görevini üstlenmekte olduğunu aktardı.