2015-05-11

Tekno Girişim Sermayesi Desteği Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKÜKAM) ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Tekno Girişim Sermayesi Desteği”  isimli konferans düzenlendi.

Konferansa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanı Süleyman BULUT, Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları Tuğrul Kağan Asan ve M. Emre Bejı, VİVEKA Kuluçka Merkezi Kurucusu Barış Okur ve Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı Girişim Evi Koordinatörü Fatih Canan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal “Bugün girişimcilik konusu özelde ise tekno girişimcilik ve destekleri üzerinde durulacak önemli bir konferans gerçekleştirilecektir. Artık yaratıcı fikirlerin bir ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesi ön plana çıkmıştır. Fikirler özellikle de girişimcilik fikirleri kurumsal destek ve yardımlar ile olgunlaşmakta ve piyasada yerini bulmaktadır” dedi.

Daha sonra söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Süleyman Bulut Bakanlığın Tekno Girişimcilik desteklerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Bulut “2009 yılından itibaren bu tür desteklerin verilmeye başlandığını, ülkemizde tekno girişimciliğin yeni yeni gelişme kaydettiğini, bu alanın önünün oldukça açık olduğunu ve üniversite son sınıf öğrencileri ile mezunlarının bu fırsatları mutlaka değerlendirmesi gerektiğini” vurguladı.

Konferansa katılan Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanları Tuğrul Kağan Asan ve M. Emre Beji önce “Kalkınma Ajansı’nın kuruluşu, gelişimi, projeleri ve hedefleri” üzerinde durduktan sonra Ajans tarafından başlatılan “yeni işim girişim” programına önemle vurgu yaptı. Sunumda program kapsamında bölgedeki girişimcilik faaliyetlerinin artırılması ve inovatif girişimciliğin yaygınlaştırılması hedeflenmekte olup özellikle gençleri bu konuda yönlendirmek amacı ile bir dizi organizasyon planlandığı aktarıldı.

Barış Okur ise. “Tekno Girişimcilik nedir, ne değildir” isimli sunumunda önce girişimci daha sonra tekno girişimci nedir, özellikleri ve yapması gerekenler konusunda bilgi vererek öğrencilerimiz için bir vizyon ortaya koymuş bir canlı vaka olarak deneyimlerini paylaştı.

Son olarak Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı Girişim Evi Koordinatörü Fatih Canan söz alarak Girişim Bankacılığı ve Girişim Evi kavramlarını açıkladıktan sonra Türk Ekonomi Bankası olarak bu kapsamda verdikleri finansal ve finansal olmayan desteklerden bahsetti.

Konferans günün anısına çekilen fotoğraflar ve teşekkür belgelerinin takdiminden sonra sona erdi.