2017-07-09

Tıp Fakültesi Dördüncü Dönem Mezuniyet Töreni Büyük Coşkuyla Kutlandı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2011-2017 dördüncü dönem mezunları coşkulu katılımla gerçekleşen törenle diplomalarını aldılar.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen törende 72 yeni doktor Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Genç doktorların selamlama geçidinin ardından törende mezunlar adına dördüncü dönem birincisi Dr. Elif Çınar bir konuşma yaptı. Dr. Çınar konuşmasında “Yeni kurulan bir üniversite sayılabilecek olmasına rağmen kısa sürede hızlı gelişim göstermesiyle, iyileştirilen ve öğrencilerin de keyifle vakit geçirebileceği bir yer haline getirilen kampüsüyle, diğer birçok üniversiteye nazaran birebir bütün hocalarla iletişim kurma imkanımızın daha fazla olması ve yeni yapılan hastanemizde eğitimimizi tamamlama fırsatımızın olması sebebiyle Namık Kemal Üniversitesinden mezun olurken ayrıca şanslı olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Sonrasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut konuşmasında, "Kuşkusuz 6 yıl boyunca zorluklarınız oldu. Akranlarınıza göre daha çok çalıştınız. Ancak bir beklentiniz vardı: Hekim olmak. Hekim olmak sizleri topluma faydalı bireyler haline getirmekte ve halkın gözünde yücelmektesiniz. Hekimlik mesleği kesinlikle maddiyat için, para için yapılmamalı. Mesleğinizi sürekli sevin, kendinizi geliştirin. Ama hekimliği sadece bir mesleğin icrası olarak görmemeliyiz. Çünkü hekimlik biraz da bilim adamı olmayı gerektiriyor” dedikten sonra yeni mezunların ailelerine hitaben, yetiştirdikleri başarılı çocuklarını hekim olmak için kendilerine emanet ettikleri için teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise konuşmasında, “Kendinizi geliştirmeye yönelik hep ulaşılacak bir hedefiniz olsun. Daima ‘mükemmelin’ düşmanı ‘çok mükemmel’, onun da düşmanı ‘en iyi’dir. Üniversite olarak dünyada ideal anlamda hekimlerin daha iyi yetişmesi için ne ortam varsa bunu sağlayacağız. Sizler insanlara şifa dağıtan, Hipokratın ünlü yemininde olduğu gibi bizlerin her zaman ihtiyaç duyduğu; dolayısıyla eğitimin çok özel şartlarda ele alınması gereken bir kitleyi oluşturuyorsunuz.”

“Bugün sayın velilerimiz ile birlikte değerli çocuklarının mürüvvetlerini görüyoruz. Onları hazırlayan hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Onlar da yoğun ama inanıyorum ki eğitim noktasında ellerinden geleni fazlasıyla yapıyorlar; sisteme olumlu katkılar sağlamaya çalışıyorlar. Son olarak üniversitemizde öğrendiklerini ileride daha da arttıracak olan genç mezunlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından dördüncü dönem fakülte birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı. Program dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Yılın En Başarılı İntörn Doktoru ödülünün takdiminden sonra ise diploma törenine geçilerek yeni mezunlara Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından tek tek diplomaları takdim edildi.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.