2014-06-27

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Mezuniyet Töreni Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen tören ile coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı mezuniyet töreni, görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninde mezun öğrenciler adına konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Emel Vorhan,  “2013-2014 akademik mezuniyet töreninde arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapmaktan onur duyuyorum. Namık Kemal Üniversitesi mensubu olmak bir ayrıcalıktır. Huzurlarınızda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.” Sözlerine yer verdi.

Daha sonra törende konuşan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Recep Erbay, mezuniyet törenine teşrif ederek mezunların sevinçlerini paylaşan herkese teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Erbay öğrencilere hitap ettiği konuşmasında “Sevgili öğrenciler bugün sizler üniversitemizden ve yüksek okulumuzdan ayrılıp yeni bir hayata atılıyorsunuz. Burada pek çok şey öğrendiniz. Acı tatlı anılarınız oldu. Bugün emeklerinizin karşılığını alma günüdür. Yaşamınızın yeni günlerine uğurlarken sizler için önemli gördüğüm birkaç hususu paylaşmak isterim. Öğrenciler açısından yüksek öğretim süreci; bir meslek edindiği, kültürel ve entelektüel açıdan zenginleştiği ve diğer deneyimlerle genel olarak kariyere, hayata ve geleceğe hazırlandığı bir süreçtir. Bildiğiniz gibi günümüzde dijital, küresel, sınırsız ve ölçüsüz bilgi alanına kolayca ulaşabilen eğitim kurumlarının işleyişinde değişmiş durumdayız. 21. yüzyıl eğitiminde hedeflediğimiz doğru cevapları bilen öğrenciler yetiştirmekle birlikte cevapların açıkça görülmediği durumlarda nasıl davranması gerektiğini bilen öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Çünkü artık bilgi depolamış insanlar değil, bilgi oluşturan insanların değerlerinin bilindiği bir çağda yaşıyoruz. Bizim görevimizde sizlere 21. yüzyıl da doğru hareket etmenizi ve sorunlarla baş etmenizi sağlayacak tecrübeler olmalıdır.” dedi.

Ardından Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek Üniversitemizin gelişimin sürecini anlatarak ”Üniversitemiz 2006 yılında kurulduğunda 9000 civarı öğrencisi bulunuyordu. Bugün an itibari ile 8 fakültemizin 26.000 öğrencisi var. Tüm çalışanları, memurları, öğrenci ve aileleri ile yaklaşık 100.000 kişilik bir aileye ulaşmış bulunuyoruz. Bu üniversite ailemizin bu kadar büyük olması bizleri mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Üniversitemiz son yıllarında yaptığı yatırımlarla, verdiği hizmetlerle bölgemizin ve ülkemizin önemli bir kurumu haline gelmiştir. Bundan dolayı da gururlu ve mutluyuz. İnşallah daha ön sıralarda yer almak için canla başla çalışıyoruz. Gençlerimizin daha iyi eğitim alması için her türlü imkânı seferber ettik çünkü geleceğimiz olan gençlerin yetişmesi tamamen bizim çalışmamıza bağlı. Gençlerin yetişmesinde emeği olan değerli mesai arkadaşlarımı candan kutluyorum ve öğrencilerimize her türlü fedakârlığı yapan ailelere teşekkür ediyorum. Mezun öğrenciler mutlaka kendilerine güvenmeli ve en önemlisi dürüst ve güzel ahlaklı olmaları gerekmektedir. Çünkü başarılı insanların hayatlarına baktığımızda bu değerlerle sahip olan insanların hedeflerine ulaştığını görüyoruz. Öğrencilerinde bu değerlerle yüceltilmesini temenni ediyorum. Genç öğrencilerimizin aileleri ile bundan sonraki yaşamalarında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Yolunuz açık ve her şey gönlünüzce olsun diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra tüm mezun öğrencilere öğrenim elemanları tarafından diplomaları takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından alkışlar arasında sona erdi.