2015-06-26

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Mezuniyet Töreni
Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen tören ile coşkuyla kutlandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin
katıldığı mezuniyet töreni, görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninde mezun öğrenciler adına konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek
Yüksekokulu birincisi Ferda Dağcı “2014-2015 akademik mezuniyet töreninde arkadaşlarım
adına bu konuşmayı yapmaktan onur duyuyorum. Huzurlarınızda emeği geçen tüm
hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.” sözlerine yer verdi.

Daha sonra törende konuşan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü
Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Recep Erbay, mezuniyet törenine teşrif ederek mezunların sevinçlerini
paylaşan herkese teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Erbay öğrencilere hitap ettiği konuşmasında
“Sevgili öğrenciler bugün sizler üniversitemizden ve yüksek okulumuzdan ayrılıp yeni bir
hayata atılıyorsunuz. Burada pek çok şey öğrendiniz. Acı tatlı anılarınız oldu. Bugün
emeklerinizin karşılığını alma günüdür. Yaşamınızın yeni günlerine uğurlarken sizler için
önemli gördüğüm birkaç hususu paylaşmak isterim. Öğrenciler açısından yüksek öğretim
süreci; bir meslek edindiği, kültürel ve entelektüel açıdan zenginleştiği ve diğer deneyimlerle
genel olarak kariyere, hayata ve geleceğe hazırlandığı bir süreçtir. Bildiğiniz gibi günümüzde
dijital, küresel, sınırsız ve ölçüsüz bilgi alanına kolayca ulaşabilen eğitim kurumlarının
işleyişinde değişmiş durumdayız. 21. yüzyıl eğitiminde hedeflediğimiz doğru cevapları bilen
öğrenciler yetiştirmekle birlikte cevapların açıkça görülmediği durumlarda nasıl davranması
gerektiğini bilen öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Çünkü artık bilgi depolamış insanlar
değil, bilgi oluşturan insanların değerlerinin bilindiği bir çağda yaşıyoruz. Bizim görevimizde
sizlere 21. yüzyıl da doğru hareket etmenizi ve sorunlarla baş etmenizi sağlayacak tecrübeler
olmalıdır.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise “Öğrencilerimiz, hayatlarında
önemli bir aşamayı geride bırakıyorlar. Bu aşamaların belki de en önemlisi 2 yıl önce bize
emanet eden velilerimizin 2 yıl sonra bu emaneti aldığı bir ortamda bulunuyoruz. Bildiğiniz
üzere tüm öğretmenlerimiz sizleri mesleki açıdan teknik bilgiler ile donatmayı görev etti.
Tarafsız gözlerle sistematik deneye dayalı düşünme tarzını burada öğrendiniz. Mesleki
bilgilerinizi sürekli geliştirmelisiniz. Bilgi her zaman sonsuz nitelikte ve sizin ulaşacağınız
yerdedir. Hayatınızın geri kalanında öğretmenleriniz ile iletişimi kesmeyin, bilgilerinizi hep
yenileyin. Sizin ülkemizin aydınlık geleceğinde her biriniz kendi sektörünüzde ülkemize
değer katacak bilgiler ile donatıldınız. Şimdi bu bilgileri kullanma zamanıdır. Hepinize
bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra tüm
mezun öğrencilere öğrenim elemanları tarafından diplomaları takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından alkışlar arasında sona
erdi.