2016-12-19

Seçilmiş Na’tlardan Seçkin Beyitler

Üniversitemiz, Trakya Kalkınma Ajansı ve Süleymanpaşa İmam Hatip Orta Okulu işbirliğinde Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Devlet Konservatuvarı tarafından “Klasik Türk ve Batı Müziği Eserleri Eşliğinde Seçilmiş Na’tlardan Seçkin Beyitler” Programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen programa Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve Tekirdağ halkı yoğun ilgi gösterdi.

Program öncesi konuşan Proje Yürütücüsü Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Cüneyt Özvardarlı, “Seçilmiş Na’tlardan Seçkin Beyitler” isimli programın Resullullah’ı birbirinin taklidi haline gelmiş format karşısında yeni bir anlayış kazandırılacağını göstermek amacı taşıdığını belirtti.  Özvardarlı “İslam dini Peygamberimiz Muhammed Aleyhisselam’ın sünneti gibi yeryüzündeki insanların selametine vesile olacak imkanı içerir.” sözlerine yer verdi.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol ise konuşmasında “Sevgili Peygamberimizin doğum gününü farklı bir programda kutlamak amacı taşıyoruz. Bu gün her dilde yazılmış farklı eserlerin farklı na’tlarını bir arada dinleyeceğiz. Peygamber efendimizin evrensel olma yönünü ortaya çıkartmayı amaçlıyoruz.”  dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Böyle özel bir programın organizasyonunda emeği geçenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyerek katılımcıları selamladı.

Programda başta Victor Hugo, Goethe ve Rilke’nin eserleri olmak üzere Peygamber Efendimiz hakkında yazılan na’tlara yer verildi. 2 bölümden oluşan programın birinci bölümünde şiir dili Türkçe olmayan eserlere yer verilirken, ikinci bölümde ise Türkçe olan eserler seslendirildi.

Program, katılımcılara günün anısına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile  noktalandı.