2014-11-28

Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın Akademik Hizmet Süresini Tamamlaması Nedeniyle Tören Düzenlendi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çıtır’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanları, akademik üyeleri ve idari personeli, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Fakültemiz Dekanlığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde değerli katkıları olan akademik üyelerimiz için, kurumsal bir uygulama olarak, bu tür törenler düzenlemektedir. Bu gün değerli hocamız Prof.Dr. Ahmet Çıtır için birlikteyiz. Değerli hocam bu kuruma uzun yıllar hizmet etti, araştırma faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri ile Fakültemize unutulmayacak değerler kattı. Değerli bilim insanı hocam, Prof.Dr. Ahmet Çıtır’a şahsım ve Fakültemiz akademik üyelerimiz ve idari personelimiz adına, bundan sonraki yaşamında, başta kıymetli eşi hanımefendi ile, tüm aile efradıyla, sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu nice yıllar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun konuşsının ardından, 24 yıldır öğrencisi ve meslektaşı olarak görev yapan Prof. Dr. Havva İlbağı, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın hayat hikâyesini ve 51 yıl süren yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. Prof. Dr. Havva İlbağı detaylı sunumunu “emekleriniz ve destekleriniz için size çok teşekkür ediyorum, bundan sonra bizlere katkılarınızın devamı dileklerimle, saygılarımı sunarım” sözleriyle tamamladı.

Hayat hikâyesi ve akademik görev süreci anlatımı sonrası kürsüye davet edilen Prof.Dr. Ahmet Çıtır duygusal anların yaşandığı konuşmasında törene katılan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Prof.Dr. Ahmet Çıtır “Akademik hayatım sürecinde ülkemizin üç farklı ve değerli üniversitesinde görev aldım. Çalışmalarımda her zaman şeffaflığa, bilimin üstünlüğüne ve objektifliğe önem verdim. Görev sırasında kapım her zaman öğrencilerimize, akademisyenlere, yetiştiricilere, köylümüze açık olmuştur. Onlara her zaman faydalı olmaya ve yol göstermeye çalıştım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği ve çalışmalarımızın başarısı için yol gösterici önder olarak gördüm. Meslek hayatımı bir akademisyen olarak tamamlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Üniversitedeki yaşamımda bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise “Üniversitemiz huzurlu bir ortama sahiptir. Ziraat Fakültesi en köklü Fakültemiz olarak örnek çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizlerde akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Sayın hocam Prof.Dr. Ahmet Çıtır’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” dedi.

Tören sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Fakültemiz Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nihal Özder tarafından günün anısına plaketler takdim edildi. Ayrıca değerli hocamıza Fakültemiz akademik ve idari personeli adına hediye takdim edildi.

Prof. Dr. Ahmet Çıtır’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle gerçekleştirilen törenin ardından yoğun katılımın olduğu kokteyl düzenlendi.